Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από αντιπροσωπεία παραπληγικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική ολιγόωρη κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν, το πρωί της Τετάρτης, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που πλήττουν συντάξεις, επιδόματα και παροχές και που επιδεινώνουν τις - ούτως ή άλλως - δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους, οδηγώντας τους μάλιστα στον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση.


Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΠΑ μπήκαν στη Βουλή προκειμένου να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των κομμάτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με βαριές αναπηρίες. Συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καθώς και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας συγκεκριμένα να συναντήσουν τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι όμως δεν βρίσκονταν στη Βουλή εκείνη την ώρα. Η αντιπροσωπεία των παραπληγικών επέμενε ότι αν δεν συναντούσε κάποιον εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας, δεν σκόπευε να αποχωρήσει από τον χώρο, προχωρώντας τελικά σε συμβολική κατάληψη.
Υστερα από παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα και ότι θα εξεταστούν προσεχτικά τα αιτήματά του ΠΑΣΠΑ. Συγκεκριμένα ζητούν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, διατήρηση των φοροαπαλλαγών σε μισθούς και συντάξεις των παραπληγικών και τετραπληγικών με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε επιδόματα παραπληγίας καθώς και στους μισθούς των ανάπηρων εργαζομένων.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι αποχώρησαν από τη Βουλή τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, καθώς «σε προηγούμενες περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν αυτά για τα οποία είχαν δεσμευτεί» όπως δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του ΠΑΣΠΑ, Αθανάσιος Βίγλας, ο οποίος τονίζει ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και το προσεχές διάστημα, διαμηνύοντας πως τη μέρα ψήφισης του πακέτου μέτρων και αντίμετρων θα βρίσκονται και πάλι στη Βουλή.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: