Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Νέες απειλές Ερντογάν: Εκδώστε τους «Γκιουλενιστές» αλλιώς δε θα σας δίνουμε κανέναν

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας αλλά και της Δύσης γενικότερα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ, απευθυνόμενους σε όσους αρνούνται να εκδώσουν στην Τουρκία τους «Γκιουλενιστές» έχουν ζητήσει άσυλο σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Απευθύνομαι στον κόσμο. Αν δεν μας βοηθήσετε εκδίδοντας αυτούς τους ανθρώπους, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα παίρνετε αυτούς που θα ζητάτε από μας στο μέλλον», είπε ο Ερντογάν.
«Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν είναι τοπική, είναι διεθνής. Αν έχουμε κοινό αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία τότε θα πρέπει να εκδώσετε σε εμάς αυτούς τους ανθρώπους»
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των χωρών που έχουν απορρίψει αιτήματα της Τουρκίας για έκδοση είναι η Ελλάδα με τους οκτώ στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν προσγειωθεί με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Μάλιστα, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην Κίνα, ο «Σουλτάνος» είχε θέσει ευθέως το ζήτημα της έκδοσης των «οκτώ».
Επίσης, εκατοντάδες είναι και οι Τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με τις νέες απειλές του, ο Ερντογάν εντείνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: