Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

«Ενοικιαζόμενος» ο εκτελεστής του Γρίβα

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την εκτέλεση του γνωστού στις αρχές «μπράβου» της νύχτας, 47χρονου Βασίλη Γρίβα, το πρωί της Τετάρτης έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών. Σημειώνεται ότι, πρόκειται για το δεύτερο μαφιόζικο χτύπημα μέσα σε δύο μόλις ημέρες. Χθες το βράδυ άγνωστοι «γάζωσαν» το εξωτερικό τμήμα καφετέριας στα Σεπόλια. Τα δύο περιστατικά ερευνώνται από τις αρχές. 
Από τη νεκροψία-νεκροτομή που έφτασε χθες στα χέρια των αρμόδιων αξιωματικών της Ασφάλειας διαπιστώθηκε ότι ο Γρίβας δέχθηκε συνολικά επτά σφαίρες. Το θύμα πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι και πέντε στο σώμα, από απόσταση περίπου ενός μέτρου. Ο δράστης προσέγγισε στις 8.10 το πρωί το αυτοκίνητο του θύματος και πυροβόλησε εννέα φορές με πιστόλι 9 χιλιοστών.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι δύο σφαίρες πρέπει να πέρασαν από την πόρτα του συνοδηγού, την οποία είχε αφήσει ανοιχτή ο 11χρονος γιος του θύματος που μόλις είχε εξέλθει από το αυτοκίνητο.
Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες που εστάλησαν να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου, συνεπώς οι έρευνες εστιάζονται στο κίνητρο της δολοφονίας προκειμένου να διακριβωθεί το άτομο που ανέθεσε το «συμβόλαιο».
Όσο για τους δράστες η Ασφάλεια Αττικής στρέφεται στην περίπτωση ποινικών προς «ενοικίαση» σε όποιον προσφέρει μεγάλη αμοιβή.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για «ενοικιαζόμενους» εκτελεστές, δεν αποκλείεται από την αστυνομία το ενδεχόμενο να ήρθαν από το εξωτερικό στην Ελλάδα για τη διάπραξη του εγκλήματος και στη συνέχεια να αποχώρησαν.
Η Αστυνομία έχει πάρει άτυπες καταθέσεις από περίπου 10 άτομα.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: