Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Τείχος των Δακρύων - Η συγκίνηση της κόρης του Ιβάνκας

Το χρήμα, χρώμα δεν κοιτά
Φορώντας ένα μαύρο εβραϊκό κιπά στο κεφάλι του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άγγιξε με το δεξί χέρι του το Τείχος, ενώ στη συνέχεια έβαλε ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα στις πέτρες, όπως επιτάσσει η παράδοση.Στα χαρτάκια αυτά συνήθως γράφονται προσευχές ή ευχές. Κατόπιν ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε λίγες λέξεις στο βιβλίο των επισκεπτών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος που επισκέφθηκε έναν από τους σημαντικότερους ιερούς τόπους του ιουδαϊσμού.
Τον Αμερικανό πρόεδρο πάντως σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, συνόδευε ο ραβίνος του Δυτικού Τείχους, Σάμουελ Ραμπίνοβιτς, ο οποίος δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Israel Radio ότι έψαλε τους στίχους δύο ψαλμών μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ένας εκ των δύο, ο Ψαλμός 122, αναφέρει την Ιερουσαλήμ ως «μια πόλη που είναι ενωμένη».
«(Ο Τραμπ) είπε ότι κατανοεί τη σημασία του Δυτικού Τείχους για τον εβραϊκό λαό και για αυτό ακριβώς αποφάσισε να το επισκεφθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου του ταξιδιού στο Ισραήλ. Είναι βέβαιος ότι θα έλθει ξανά εδώ, ενδεχομένως πολλές φορές. Ήταν πολύ συγκινημένος» περιέγραψε ο Ραμπίνοβιτς.
Το τείχος των Δακρύων βρίσκεται στην ανατολική Ιερουσαλήμ, κι αποτελεί τμήμα των παλαιστινιακών εδαφών τα οποία το Ισραήλ κατέλαβε το 1967 και προσάρτησε το 1980.
Το Τείχος των Δακρύων επισκέφθηκαν όμως και η Μελάνια με την Ιβάνκα Τραμπ, στο τμήμα όμως που επιτρέπεται να πηγαίνουν γυναίκες.
Φορώντας μαύρα, η κόρη του Αμερικανού προέδρου- η οποία ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό όταν παντρεύτηκε τον Τζάρεντ Κούσνερ φάνηκε να συγκινείται όταν ακούμπησε το Τείχος και αφού προσευχήθηκε σκούπισε τα δάκρυά της.

 koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: