Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Απο τις πιο ωραίες παραλίες στην Ελλάδα

Λάμπη, Πάτμος 
Ξεχωρίζει: Για τα πολύχρωμα βότσαλά της
Όταν ο ήλιος καθρεφτίζεται πάνω στα πολύχρωμα βότσαλα της Λάμπης, το μπάνιο των λουόμενων γίνεται… υπερθέαμα. Οι σπάνιες πετρούλες παίρνουν διάφορα χρώματα, από μαύρο και μωβ ως λευκό και πράσινο. Χρειάζεται όμως… αυτοσυγκράτηση στην παρόρμησή σας να μαζέψετε λίγα χρωματιστά βότσαλα για ενθύμιο: Το έχουν κάνει χιλιάδες πριν από εσάς, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός τους. 

Σαρακήνικο, Μήλος
Ξεχωρίζει: Για τα σεληνιακά βράχια
Ολόλευκα βράχια που «καθρεφτίζουν» το κυκλαδίτικο φως. Αμμουδερά κομμάτια ανάμεσά τους. Καταγάλανα νερά με απόκοσμες σπηλιές για φόντο τους. Αυτό είναι το σεληνιακό τοπίο που έκανε πασίγνωστη τη Μήλο σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να επισκεφθείτε την παραλία και τα βράδια με φεγγάρι: Το φως της σελήνης αντανακλάται ατμοσφαιρικά στα κατάλευκα βράχια και στο νερό κάτω από τα ηφαιστειογενή σπήλαια – ένα τοπίο σπάνιο, που δεν θα ξεχάσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Σεϊτάν Λιμάνια, Χανιά
Ξεχωρίζει: Για τις στενές τιρκουάζ λωρίδες που σχηματίζονται στους ορμίσκους της
Τα «Διαβολολιμάνια» αποτελούσαν μυστική παραλία των ντόπιων, μιας και μέχρι πρόσφατα δεν οδηγούσε αυτοκινητόδρομος ως την περιοχή, αλλά σιγά-σιγά το μυστικό διαρρέει. Οι ακτές – μόλις 22 χιλιόμετρα από τα Χανιά – ονομάστηκαν έτσι για τα επικίνδυνα απόνερα που έφταναν στην περιοχή. Ωστόσο, στην άκρη σχηματίζονται ασφαλείς στενόμακροι όρμοι, προστατευμένοι από το κύμα, και με εντυπωσιακά, κάθετα μαρμάρινα βράχια που χαρίζουν στα νερά άγρια γοητεία και μια απόχρωση του μπλε που σίγουρα δεν έχετε ξαναντικρίσει. Οι συγκεκριμένοι όρμοι είναι γνωστοί στους ντόπιους και ως «παραλία του Στέφανου», που φυσικά, δεν είναι οργανωμένη. 




  • Διαφάνεια 4 από 11
  • Διαφάνεια 4 από 11

Δεν υπάρχουν σχόλια: