Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Η ομερτά της επαρχίας, η σαπίλα της οικογένειας

Νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Όπως νεκρός πιο πριν ήταν και ο Άλεξ Μεσχισβίλι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Όπως βιάστηκε πριν 15 μέρες μια φοιτήτρια στην Ξάνθη από 2 τοπικούς επιχειρηματίες οι οποίοι αθωώθηκαν.Έτσι σε ονομάζουν οι τοπικές κοινωνίες άμα έχεις ένα κωλόμπαρο που πουλάς πετρέλαιο και διακινείς ναρκωτικά. Είσαι επιχειρηματίας. Και παιδί του τόπου, άξιος νέος.Βγάζεις λεφτά, δίνεις δουλειές, θα διαιωνίσεις το είδος. Ούτε ξένος, ούτε πουτάνα φοιτήτρια,ούτε πούστης που ντροπιάζει την περήφανη Κρήτη και την αντρίλα της. Αυτή είναι η κρητική λεβεντιά, να βασανίζεις τον αδύναμο και να μην έχεις ούτε τα παντελόνια να το παραδεχτείς. Να μπαίνουν βουλευτές μπροστά για να συγκαλύψουν εγκλήματα.
Τα δικά μας παιδιά, τα ντόπια, είναι λεβέντες, καλύτεροι από τους άλλους. Δε πα να κατεβάζουν τα μούτρα των γυναικών τους, δε πα να βιάζουν τα παιδιά τους ξέρω γω (όλα αυτά τα παραδείγματα έχουν έρθει κάποια στιγμή στο φως της ημέρας γύρω γύρω). Είναι καλά παιδιά. Δεν πα να φυλακίζουν μετανάστες σε παραπήγματα στη Μανωλάδα και στην Χαλανδρίτσα; Δε πα να κάνουν πλάτες σε φυλακές-κολαστήρια για ξένους αλλά και ντόπιους φτωχοδιάβολους πάνω στους οποίους οι φαρμακοβιομηχανίες δοκιμάζουν τα φάρμακά τους; Ρε λεφτά, φέρνουν; Στην εκκλησία πάνε την Κυριακή; Τότε τι μας ζαλίζεις τα αρχίδια.

Η ελληνική κοινωνία ενσαρκώνει την παροιμία με τις 3 μαϊμούδες, Δεν είδε, δεν άκουσε δεν ξέρει να πει. Εκτός αν δίνει το κράτος καμιά αμοιβή για να καρφώσεις το γείτονα. Εκεί, το ρουφιανιλίκι πάει σύννεφο.Εκεί οι αισθήσεις λειτουργούν άψογα. Ή εκτός αν είναι για κανέναν αναρχικό που αναζητείται, οπότε εκεί το κάνουν τσάμπα, για τη σωτηρία της ψυχής τους και της χώρας.
Κλειστές, οπισθοδρομικές, φοβικές προς το νέο κοινωνίες, που αναπαράχθηκαν μεταξύ τους και δημιούργησαν ανοσιουργήματα.  Αυτή είναι η εικόνα και η ηθική της ελληνικής επαρχίας και κάποια στιγμή, κάποιος, πρέπει επιτέλους να μιλήσει για όλα αυτά.
ΔΓ www.trolleei.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: