Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Τι δείχνει ο «γάμος» Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου για τα μελλούμενα στην οικονομία

Οπως λέγεται, αυτό δεν αφορά απλώς τις προφανείς ευργετικές επιδράσεις που θα έχει στην πορεία των δύο Ομίλων. «Αλλού είναι η ουσία ως προς την τοποθέτηση του deal στο γενικότερο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι. Ιδού λοιπόν γιατί:  Λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ο πρώτος ξένος επενδυτής που επισκέφθηκε την Ελλάδα ήταν ο Πρεμ Γουάτσα, εκ των βασικών ιδιοκτητών της Eurobank.  Συναντήθηκε τότε με τον αντιπρόεδρο Γ.Δραγασάκη και πληροφορίες τόν έφεραν να είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον εισόδου και στα δίκτυα λιανικών πωλήσεων (ήδη τότε ήταν ιδιοκτήτης του ελληνικού Praktiker που είχε πωληθεί από τους Γερμανούς). Ως στόχος του μάλιστα είχε αναφερθεί ο όμιλος Σκλαβενίτη. 
Στο διάστημα που ακολούθησε η συνεργασία Eurobank-Σκλαβενίτη ισχυροποιήθηκε σημαντικά.Τώρα, πριν λίγες ημέρες, ο κ.Ουάτσα, επικεφαλής ομάδας σημαντικών ξένων επενδυτών, ήταν στην Ελλάδα και συναντήθηκε με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η συμφωνία Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου.  Η ουσία είναι πως 33 εξαιρετικά σημεία πώλησης (υπερμάρκετ Μαρινόπουλου) θα «φορτωθούν» εμπόρευμα με κεφάλαια που θα βάλει η πλευρά Σκλαβενίτη.
Το αν αυτά τα κεφάλαια αποτελέσουν αντικείμενο χρηματοδότησης από την πλευρά της Eurobank, τον υπογράφοντα δεν θα τον εκπλήξει καθόλου.
Ανεξαρτήτως όμως όλων αυτών ένα είναι σίγουρο: ότι τέτοιες μεγάλες επιχειρηματικές κινήσεις δεν γίνονται από ξένους, αν δεν έχουν θετική εικόνα και εκτίμηση για τα μελλούμενα της ελληνικής οικονομίας.  Ειδικά μετά από τις συναντήσεις με όσους σε σημαντικό βαθμό καθορίζουν με την πολιτική τους αυτά τα μελλούμενα...».

www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: