Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Εκτός διαγωνισμού για τις άδειες τα κανάλια που χρωστούν, προτείνουν οι ΑΝΕΛ

Τα κανάλια που χρωστούν να μην συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προτείνουν οι ΑΝΕΛ.Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καμμένος δήλωσε: «Στο πλαίσιο της προσπάθειας να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη λιμνάζουσα κατάσταση που παραμένει άλυτη εδώ και χρόνια, εμείς, ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, ασκούμε βέτο απαγόρευσης συμμετοχής στο διαγωνισμό έκδοσης νέων τηλεοπτικών αδειών σε όποιον ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού δεν έχει ξεπληρώσει τα χρέη του προς το Δημόσιο: πρόστιμα ΕΣΡ, φόρους τηλεοπτικών διαφημίσεων, φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και προς τα ασφαλιστικά ταμεία».
Και πρόσθεσε ότι «είναι το λιγότερο σκανδαλώδες να ακούγονται ανεξόφλητα ποσά ύψους 14 εκατ. ευρώ από τα πρόστιμα που έχει επιβάλει το ΕΣΡ από το 2010 έως σήμερα ενώ κυνηγάμε αντίστοιχα μικροπωλητές όπως πρόσφατα τη γιαγιά για 500 ευρώ και μπλοκάρουμε λογαριασμούς πολιτών με πολύ μικρότερα χρέη προς το δημόσιο».

«Δεν μπορεί να ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, ούτε να υπάρχουν πολίτες που χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, σε εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους και δέχονται τις συνέπειες και σε εκείνους που ενώ, μπορούν και οφείλουν να πληρώσουν δεν το πράττουν επί χρόνια λόγω της προστασίας που λαμβάνουν» κατέληξε.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα την απάντηση που του έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που του απεύθυνε στη Βουλή. Όπως έκανε γνωστό ο Τρύφωνας Αλεξιάδης τα κανάλια μόνο από τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί και δεν έχουν πληρώσει, χρωστούν στο Δημόσιο περίπου 34 εκατ.

www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: