Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Γονείς προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβουν οι κουκέτες, αφού έχασαν το παιδί τους

Η αγγλική εφημερίδα The Telegraph δημοσίευσε μια τρομακτική ιστορία, περίπου πριν μια εβδομάδα, για ένα αγοράκι 4 ετών από την Cumbria της Αγγλίας, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από την κουκέτα όπου κοιμόταν. Οι κουκέτες αρχικά συνοδευόταν με προστατευτικά κάγκελα και από τις δυο μεριές του πάνω κρεβατιού αλλά σε μια μετακόμιση το ένα προστατευτικό χάθηκε. Οι γονείς πίστευαν πως το παιδί θα είναι ασφαλές, μιας και η μεριά του κρεβατιού που δεν είχε κάγκελο ήταν κολλημένη στον τοίχο.
Στις 15 Φεβρουαρίου, ο Daniel McGarry τοποθετήθηκε από την μητέρα του στο πάνω κρεβάτι της κουκέτας αφού είχε αποκοιμηθεί όταν η μητέρα του πήγε να τον ελέγξει αργότερα, τον βρήκε να κρέμεται ανάμεσα στο κρεβάτι και τον τοίχο. Ένας γείτονας με ιατρική εκπαίδευση δεν κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή.
«Εάν υπάρχει ένα μήνυμα που πρέπει να μείνει είναι πως πρέπει να ελέγχετε ότι οι κουκέτες είναι κατασκευασμένες σωστά. Οι γονείς πρέπει να είναι σίγουροι πως τα προστατευτικά κάγκελα είναι τοποθετημένα και στις δυο πλευρές. Το να ακουμπάει η μια πλευρά στον τοίχο δεν διασφαλίζει ότι το παιδί δεν θα γλιστρήσει και δεν θα πέσει από το κρεβάτι.» λέει ο David Roberts γράφοντας την ετυμηγορία του ατυχήματος.

tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: