Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ψέγουμε μετα βδελυγμιας τον ΣΥΡΙΖΑ που υπάρχει ο Στουρνάρας να «δείχνει» περικοπές συντάξεων


Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων  Περικοπές συντάξεων «έδε Στουρνάρας, παρουσιάζοντας την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής για το 2015, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. «Κανείς δεν θέλει να μειωθούν συντάξεις, αλλά πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος εκείνο του μικρότερου κόστους για το σύνολο της κοινωνίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση διαβεβαιώνουν ότι η πρόθεση τους είναι να μην υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και τις συντάξεις ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε αρχικά πως «από τις χώρες του ΟΟΣΑ είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη δαπάνη για συντάξεις». Και συνέχισε λέγοντας πως «υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενεών. Υπάρχει ακόμα μεγάλη δαπάνη συντάξεων που σημαίνει μικρότερες παροχές προς ανέργους και επιμόρφωση». Σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει πως «κανείς δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να επιλέξουμε το μέτρο εκείνο που θα έχει το μικρότερο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας. Η μείωση δαπανών και όχι η αύξηση φόρων και εισφορών είναι το μέσο για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων», υποστήριξε.

Για τα «κόκκινα» δάνεια ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανέφερε ότι το καθεστώς προστασίας που έχει επιτευχθεί είναι επαρκές και ότι χρειάζεται ανακεφαλαιοποίηση για το 2016, καθώς και για το μέλλον αν υπάρχει καλή χρήση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση
«Καμπανάκι κινδύνου» χτύπησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας για άμεση ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, προειδοποιώντας ότι αν δεν πραγματοποιηθεί αυτή οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την οικονομία της χώρας. «Η εμπειρία δείχνει ότι κάθε φορά που δεν αποπερατώνουμε την αξιολόγηση το κλίμα γίνεται δυσμενέστερο και μπαίνουμε εκ νέου σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά. Όπως σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας υπάρχουν εύλογες προοπτικές επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν δυο προϋποθέσεις - εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας και κοινωνικής συναίνεσης και ότι θα έχει εκλείψει ο κίνδυνος καθυστέρησης για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
Η έξοδος από την Σένγκεν θα φέρει τεράστια ζημιά στη οικονομία
Τόνισε επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ότι εξαιτίας του προσφυγικού, το οποίο το χαρακτήρισε ως το «μεγαλύτερο πρόβλημα», είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την Συνθήκη Σένγκεν. «Ενδεχόμενη επιβολή περιορισμών στην μετακίνηση ανθρώπων και προϊόντων δεν μπορεί να αποκλειστεί», ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας και σημείωσε ότι στην περίπτωση που αυτό γίνει πραγματικότητας τότε η ζημιά στην ελληνική οικονομία θα είναι τεράστια.  
www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: