Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Άνθιμος: Το αγαπάτε αλλήλους... έχει και όρια. Ορια όμως έχουμε και εμείς!

Μία συγκέντρωση μίσους με βασικό “εχθρό” τους πρόσφυγες και τους μετανάστες πραγματοποιήθηκε σήμερα στο συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης που παρακολούθησαν περισσότεροι από 3.000 συμπολίτες μας. Δυστυχώς μόνο γέλιο δεν μπορεί να προκαλέσει η εκ πρώτης όψεως καλτ εκδήλωση αν σκεφτεί κανείς πως το ακροδεξιό μέτωπο πλέον στήνεται με επαγγελματικούς όρους και με κεντρικό διοργανωτή την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία καθώς και την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων. Στο πλευρό τους φυσικά πρώην και νυν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Β. Καρακωστάνογλου, ο έκπτωτος Π. Ψωμιάδης αλλά και ντόπιοι θιασώτες του εθνοπατριωτικού μετώπου όπως ο Στ.Παπαθεμελής 
Δεν είναι τυχαίο φυσικά που βασικοί άξονες της εκδήλωσης ήταν “τα κύματα των μεταναστών που απειλούν νά μετατρέψουν τήν Ευρώπη σε μιά απέραντη κόλαση ισλαμικής τρομοκρατίας”, ή “ίδρυση του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη και “το μάθημα των Θρησκευτικών που τείνει να καταντήσει συγκρητιστικός πολτός”
Υπό τους ήχους του Καρμίνα Μπουράνα διοργανωτές της εκδήλωσης προσκαλούσαν τον κόσμο με φράσεις που κατά διαστήματα ακούγονταν από τα μεγάφωνα όπως: “Δεν πουλώ τα υπάρχοντά μου είναι η ταυτότητά μου” “Μόνη μας τιμή η πατρίδα και η εκκλησία” “Σε ορθόδοξους φοιτητές δεν ταιριάζουν σπουδές ισλαμικές” “Όλοι μαζί μπορούμε να ξαναφέρουμε στη πατρίδα μας την ελπίδα που λείπει”
Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Άνθιμος με βασικό σύνθημα το παραπλήσιο σύνθημα των υποστηρικτών του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα “Μένουμε Έλληνες μένουμε Ορθόδοξοι” υποδέχτηκε το πλήθος κόσμου τονίζοντας πως “αυτό δεν είναι κίνημα είναι προσκύνημα” κάνοντας λόγο για “αυθόρμητη παρουσία σε μια απαίτηση -άρνηση πως δεν πρέπει να μας επιβληθεί ό,τι δεν είναι ελληνικό”
Ο ίδιος αναφέρθηκε στο “κίνδυνο που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας” από τα μεταναστευτικά ρεύματα συγκρίνοντας την στάση της χώρας μας με κινήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Αυστρία που υψώνει φράχτες με συρματοπλέγματα για να εμποδίσει την είσοδο στους πρόσφυγες.
Με την μεγαλοψυχία που τον διακρίνει ο Άνθιμος ξεκαθάρισε πως ως χώρα πρέπει να ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλους που την έχουν ανάγκη και σε αυτούς που πνίγονται, αλλά υπάρχουν και όρια.....
“Είμαστε συναισθηματικοί άνθρωποι εμείς οι έλληνες, η ψυχή μας συνυποφέρει, όλα τα θέματα όμως έχουν όρια, θα πρέπει να φύγουμε εμείς για έρθουν να κατοικήσουν άλλοι;” διερωτήθηκε τρομοκρατώντας ακόμη περισσότερο όσους ήρθαν για να τρομοκρατηθούν.
Δεν παρέλειψε φυσικά να θυμίσει το πολυχρησιμοποιημένο από την ακροδεξιά σπαρτιάτικο ρητό “Ή ταν ή επι τας” σηματοδοτώντας και την γέννηση του αντιπροσφυγικού κινήματος στην Θεσσαλονίκη . Τέλος χαρακτήρισε έγκλημα το ανακάτεμα των θρησκειών με την ίδρυση του τμήματος Ισλαμικών σπουδών.
Και αν δεν σας αρέσει να πάτε στο Ιράν....

Στην εκδήλωση μίλησε μεταξύ άλλων και ο γνωστός τουρκοφάγος Φράγκος Φραγκούλης, επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος εξέφρασε τον φόβο με “στοιχεία” από το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, το σχέδιο της Τουρκίας για “επανασύσταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας” “με εκατομμυρια μουσουλμάνους να μπαίνουν στην χώρα μας”, για την πρόθεση της Άγκυρας για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο ενώ παράλληλα στιγμάτισε την πολιτική της Ε.Ε.στο προσφυγικό λέγοντας πως “Αυτό δεν είναι Ε.Ε. αλλά δούρειος ίππος για την εθνική μας υπόσταση”


 “Δεν έχουμε ανάγκη αλλαγής πληθυσμού” κατέληξε καταχειροκροτούμενος και από άλλους πολύ “πατριώτες” συμπολίτες μας. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας μοίρασαν φυλλάδια με μια ευαγγελική περικοπή που θέλει να καταδείξει την αξία της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας. Και ενώ οι πιστοί έπαιρναν με ενδιαφέρον το κείμενο του Ευαγγελίου δεν είχαν αντίστοιχο ενδιαφέρον να αναρωτηθούν για το νόημα του.
Δεν ήταν φυσικά και λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν από ποια “θρησκευτική” οργάνωση μοιράζονταν το κείμενο αυτό διότι πως να το κάνουμε το Ευαγγέλιο δεν είναι και ολονών....
Επίσης μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν πανό με το σύνθημα «Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές. Αγαπάτε αλλήλους». Μέλη της διοργανωτικής επιτροπής αλλά και άλλοι πιστοί που δεν τους καλοάρεσε αυτό το αγαπάτε αλλήλους τους τραμπουκίζουν προσπαθώντας να τους διώξουν.

www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: