Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Επεισόδιο για τη Μακρόνησο με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Παππά, της Χρυσής Αυγής

Σε νέες εμπρηστικές αναφορές προχώρησε εντός της Βουλής η Χρυσή Αυγή, αυτή τη φορά με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στη Μακρόνησο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές και την καταδίκη του προεδρείου.


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, απευθύνθηκε προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας λέγοντας: «Κάτω τα χέρια από τη Μακρόνησο. Η Μακρόνησος θα χρειαστεί. Στη Μακρόνησο να μην γκρεμιστεί τίποτα κι ό,τι είναι να γκρεμιστεί, θα γκρεμιστεί με κοινωνική εργασία».
Στο άκουσμα των λεγομένων του χρυσαυγίτη βουλευτή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν από τα έδρανά τους και διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Χρήστος Μαντάς, πήρε τον λόγο για να μιλήσει για νέα απειλή προς τη Δημοκρατία και ζήτησε να καταδικαστεί το γεγονός από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
«Το να απειλούνται ευθέως οι δημοκράτες βουλευτές εντός του Κοινοβουλίου με νέα Μακρονήσια, είναι ύβρις στη Δημοκρατία, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, και πρέπει να καταδικαστεί από όλους» είπε ο κ. Μαντάς.

«Είναι αυτονόητο ότι η απειλή κατά των βουλευτών αποδοκιμάζεται από το προεδρείο και μάλιστα όταν γίνεται εντός του Κοινοβουλίου, είναι αδιανόητο» είπε ο Δ. Κρεμαστινός.
«Μόλις πριν από λίγο ακούσαμε ότι οι βασανιστές επιστρέφουν. Οι απόγονοι των βασανιστών ετοιμάζονται να ξανανοίξουν τη Μακρόνησο. Οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έχουν το θράσος να ξερνάνε όλο το μίσος τους εναντίον ανθρώπων που αγωνίζονται να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή κι έναν καλύτερο κόσμο» είπε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γιάννης Δελλής.
Στο μεταξύ, επανήλθε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, για να πει ότι εννοούσε ότι η Μακρόνησος θα χρειαστεί ως ιστορικό μνημείο. «Συμφωνώ μαζί σας» είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: