Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Κερατέα: Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων στην αποκλεισμένη περιοχή

Ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, περιοδεία αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πρασίνων στην Κερατέα. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος βορείου τομέα Αττικής με την Αττική Οικολογική Απάντηση Γιώργος Δημαράς και τα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου Ανδρέας Βασιλείου και Θοδωρής Παπαπαύλου.

Αρχικά η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τα μπλόκα των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη χωροθέτηση ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο, όπου και ενημερώθηκαν για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Επίσης συναντήθηκαν με τον απερχόμενο Δήμαρχο Κερατέας κ. Σταύρο Ιατρού και μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κλάδη επισκέφτηκαν την τοποθεσία του έργου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν ειδικής άδειας και με αστυνομική συνοδεία, καθώς το Οβριόκαστρο εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετά από την πολυήμερη κατάχρηση αστυνομικής βίας και χημικών.

Μετά την επίσκεψη στην αποκλεισμένη περιοχή, η Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε:

«Στην Κερατέα έχει καταλυθεί το Κράτος Δικαίου. Εδώ και πέντε ημέρες έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση προσωρινής διακοπής οποιασδήποτε εργασίας. Όμως η παρουσία αστυνομικών που αποκλείουν την πρόσβαση όχι μόνο στο Οβριόκαστρο αλλά και σε μεγάλο τμήμα του οδικού επαρχιακού δικτύου προκειμένου δήθεν να προστατεύσουν μηχανήματα που παρανόμως βρίσκονται εκεί και τα οποία μάλιστα δε διαθέτουν πινακίδες κυκλοφορίας, δίνει για την Κερατέα εικόνα κατεχόμενης περιοχής. Επιπλέον, η χρήση του γνωστού νόμου για τις κουκούλες προκειμένου να παραπεμφθούν για κακουργήματα, χάριν καταστολής και παραδειγματισμού, ακόμη και νέοι που δεν κατηγορούνται για καμιά βίαιη πράξη, το μόνο που πετυχαίνει είναι η εντονότερη κοινωνική αγανάκτηση. Ανυπολόγιστες είναι και οι συνέπειες για την τοπική αγροτική οικονομία από τον αποκλεισμό των δρόμων προς την τοπική αγορά του Λαυρίου παραμονές Χριστουγέννων. Είναι σαφές ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών δε λύνεται με τον τρόπο αυτό».

Τρίτη, 21 Δεκ. 2010, 12:59

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: