Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Τα ΜΑΤ πρέπει να φύγουν τώρα από την Κερατέα

Δήλωση Δημάρχου Κερατέας Σταύρου Ιατρού (17-12-2010)

Με αφορμή την νέα εισβολή των Δυνάμεων των ΜΑΤ στις 7:00 το πρωί ο Δήμαρχος Κερατέας κος Σταύρος Ιατρού έκανε την ακόλουθη δήλωση: «η μεγάλη μας νίκη εχθές που απέδειξε ότι εμείς τηρούμε την νομιμότητα και οι παράνομοι είναι οι εργολάβοι, προφανώς ενόχλησε αυτούς που δίνουν τις εντολές. Έτσι παρά το γεγονός ότι έχουμε κοινοποιήσει τις σχετικές αποφάσεις η αστυνομία με μια επίδειξη ισχύος κατέλαβε νέα θέση – προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές στα οχήματα του Δήμου- χωρίς να μπορεί να εξηγήσει την αιτία αυτής της νέας εισβολής.

Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση είναι και πιο άσχημη.

Ζητάμε ακόμα και αυτή τη στιγμή να φύγουν τα ΜΑΤ από τον τόπο μας πριν γίνουμε όλοι μάρτυρες χειρότερων κακών. Η ζωή η υγεία και η περιουσία των ανθρώπων πρέπει να είναι πάνω από κάθε είδους ιδιωτικά συμφέροντα και ελπίζουμε έστω και αυτή τη στιγμή η ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων να επανέλθει στη νομιμότητα και να τηρήσει τα προεδρικά διατάγματα.

Η δικαιοσύνη έδωσε ήδη εντολή για αναστολή των εργασιών. Δεν έχει πλέον κανένα νόημα η παρουσία όλου αυτού του στρατού στη περιοχή μας. Τα ΜΑΤ πρέπει να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ.

Παράλληλα ζητάμε από τα ΜΜΕ να αντιληφθούν την ουσία του ζητήματος και τις τραγικές συνέπειες που αυτή η ενέργεια θα επιφέρει στην Αττική Γη και να συνταχθούν με το δίκαιο των κατοίκων».

ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ – ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΙΑΤΙ:

1. Η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηρισθεί Τοπίο ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους. ΦΕΚ 852/Β/3.9.1980

2. Η περιοχή είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος. ΦΕΚ 1070/Β/29.12.1995

3. Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο χώρος απόθεσης απορριμμάτων υπάρχει πηγή.

4. Το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο το χώρο των εγκαταστάσεων.

5. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτό τόσο σε ποσότητες όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων.

6. Υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές που χρονολογούνται από το 5ο π.Χ. αιώνα.

7. Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα.

8. Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία.

9. Η περιοχή απέχει λιγότερο από 1200 μέτρα από τα όρια οικισμού (Πλάκα) που προϋπήρχε του 1923.

10. Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο, ενώ την περιοχή διασχίζει ο αγωγός φυσικού αερίου.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν επίσημα κριτήρια αποκλεισμού για χωματερή. Ωστόσο μελετητές και κρατικές υπηρεσίες τα αγνόησαν κι έτσι επελέγη με νόμο της Βάσως Παπανδρέου το 2003 το Οβριόκαστρο Κερατέας.

Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: