Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ανοικτή επιστολή του Οδυσσέα Ρομπάκη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με αφορμή τις γιορταστικές μέρες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, υγεία, δύναμη ψυχική να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που μας έχουν επιβληθεί και να τις ξεπεράσουν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο.


Μέσα σ΄ αυτή τη λαίλαπα που διαπερνά τον κοινωνικό ιστό της χώρας, οφείλω να συγχαρώ δημόσια όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς της Ανατολικής Αττικής που αποφάσισαν να αναλάβουν την ευθύνη της πραγματοποίησης σχολικών δραστηριοτήτων, χωρίς καμία ουσιαστική οικονομική ενίσχυση.

Σαν μέλος επιτροπών (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) για σειρά ετών, αλλά κυρίως της τρέχουσας, έχω διαπιστώσει και πολλές φορές καταγγείλει την σχεδόν ανύπαρκτη οικονομική στήριξη του Υπουργείου για την πραγματοποίηση τέτοιων προγραμμάτων.

Πρόκειται για προγράμματα Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικά, Περιβαλλοντικά και Επαγγελματικού προσανατολισμού που ενημερώνουν, ζωντανεύουν και ανοίγουν την σχολική κοινότητα στην πραγματική κοινωνία, δημιουργώντας ενδιαφέρον στους μαθητές που πνίγονται από την στείρα καθημερινότητα των προγραμμάτων σπουδών.

Στις τρέχουσες πραγματικά δύσκολες για σχεδόν όλους μας συνθήκες αμοιβών και εργασίας, αυτοί οι εκπαιδευτικοί, αποφάσισαν να στηρίξουν, με την βοήθεια των αξιόλογων υπευθύνων κατά τομέα, των αρμοδίων διευθύνσεων στην Ανατολική Αττική, τέτοια προγράμματα.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

λοιπόν σ όλους αυτούς που προσφέρουν ότι καλλίτερο μπορούν για τα παιδιά μας, βγάζοντας Υπουργούς Υφυπουργούς και μανδαρίνους της εκπαίδευσης, ασπροπρόσωπους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Οδυσσέας Ρομπάκης
Αντιπρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης,
Μέλος Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Ανατολικής Αττικής,
Μέλος επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων ΑΝ. Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: