Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε δοκιμασία!!!


5η Ιουνίου.


μέλος του 
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σε περίοδο κρίσης για τον Δήμο μας, τη χώρα και τον πλανήτη.

Αγανακτισμένοι πολίτες στους δρόμους, δίνουν μια άλλη όψη στην κοινωνική και ριζοσπαστική διάσταση της οικολογίας.

Η οικονομία και το περιβάλλον δοκιμάζονται και όσοι ζητούν σε μια μέρα να «ξεπλύνουν» περιβαλλοντικές αμαρτίες της υπόλοιπης χρονιάς απλά δημαγωγούν.
Σαφώς κάποιες εκδηλώσεις είναι θεμιτές, αφού πολλοί φορείς περιμένουν αυτή την ημέρα για να προβάλουν το έργο τους ή κάποιο περιβαλλοντικό θέμα αλλά η οικολογική συμπεριφορά είναι καθημερινός τρόπος ζωής και δράσης.

Δυστυχώς η Δημοτική αρχή της περιοχής μας, επιλέγει τα ίδια πεπατημένα μονοπάτια προηγουμένων ετών και προωθεί τυποποιημένες εκδηλώσεις εντυπωσιασμού πραγματοποιώντας δράσεις νομικά και ουσιαστικά αμφίβολες όπως ο πολυδιαφημισμένος καθαρισμός του ιδιωτικού δάσους Λεβίδη.


Μικροί δημοτικοί χώροι όπως το παρκάκι στη συμβολή του τέρματος Ασκληπιού και Λ. Λαυρίου (όπου υπάρχει και στάση λεωφορείων) στη Κάντζα, οι χαρακτηρισμένοι κοινόχρηστοι πράσινοι χώροι του Αγ. Νικολάου Κάντζας, βρίθουν από σκουπίδια και ξερόχορτα ενώ ακόμη και νέες φυτεύσεις όπως το πράσινο στην πλατεία της οδού Ησίοδου στον Γαργηττό ξεραίνεται ελλείψει άρδευσης.

Άλλοι μεγαλύτεροι Δημοτικοί χώροι όπως ο λόφος κεραίας στην ενότητα Γέρακα και το πεδίο Άρεως στο λόφο Παλλήνης στον ομώνυμο οικισμό, αφήνονται στην κακή τους τύχη για λόγους άγνωστους ή και ευνόητους σε πολλούς από εμάς.

Εμείς μέσα από τους θεσμούς που συμμετέχουμε εκτός από τις καταγγελίες της καθημερινότητας, κάνουμε ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατεύθυνση της αλλαγής της διαχείρισης των φυσικών πόρων με οικονομία ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση προς όφελος των πολιτών που διάλεξαν την πόλη αυτή για διαμονή ή εργασία.

Ο συντονισμός με άλλους πολιτικούς χώρους, μας βρίσκει σύμφωνους μόνο στην λογική που περιγράψαμε, όπως έγινε και γίνεται και με φορείς και συλλόγους που μέχρι τώρα συνεργαστήκαμε.

Τέλος επιδιώκουμε την δραστηριοποίηση διαρκώς και περισσότερων πολιτών για την διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους στην Υγεία, την Παιδεία, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, και την Ποιότητα ζωής.

Ελπίζουμε ότι αυτή η επέτειος θα πάψει να είναι προσχηματικά και επετειακά εορταστική και θα γίνει ουσιαστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: