Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

Για τους μουσουλμάνος είναι βλασφημία ακόμη και να απεικονίζεται το πρόσωπο του προφήτη Μωάμεθ.
Η ταινία του 56χρονου Αμερικανο-ισραηλινού Σαμ Μπάσιλ με τίτλο «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» ήταν η αφορμή (ή η αιτία, ανάλογα πως το βλέπει κανείς) για τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη.
Μια ταινία, αποσπάσματα της οποίας έχουν ήδη «ανέβει» στο διαδίκτυο, που εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ σαν έναν τρελό, ερωτύλο, ψευτοθρησκευόμενο. Κόστισε 5 εκατομμύρια δολάρια και εν μέρη χρηματοδοτήθηκε από περίπου 100 Εβραίους δωρητές. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς γιατί έγινε ό,τι έγινε σε Λιβύη και Αίγυπτο.
Μόνο που δεν έφταιγε ο άτυχος Κρίστοφερ Στίβενς και οι άλλοι τρεις Αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι, που έχασαν τη ζωή τους όταν εξαγριωμένοι Ισλαμιστές εφοδιασμένοι με όπλα επιτέθηκαν στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, το βράδυ της Τρίτης. Διαδηλώσεις έγιναν και έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο.

Οι ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, εικάζουν ότι η επίθεση στη Βεγγάζη δεν αποκλείεται να είχε προσχεδιαστεί αφού υπήρχαν ενδείξεις ότι μέλη μιας ομάδας ανταρτών με την ονομασία Άνσαρ αλ Σαρία - που σημαίνει Υποστηρικτές του Ισλαμικού Νόμου- ήταν μεταξύ των ενόπλων.

Υπό το φόβο του τι πρόκειται να επακολουθήσει, το προσωπικό του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη μεταφέρθηκε στη Γερμανία και μειώθηκε ο αριθμός των μελών της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Τρίπολη.

Επίσης, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έδωσε εντολή να κατευθυνθούν δυο πλοία στις λιβυκές ακτές. "Δυο αντιτορπιλικά θα πλησιάσουν τις λιβυκές ακτές, αλλά απλώς για προληπτικούς λόγους", δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος διευκρινίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές δε σημαίνουν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την ανάπτυξη στη Λιβύη ομάδας 50 πεζοναυτών ειδικευμένων στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, μετά την επίθεση στη Βεγγάζη.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας όλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε δημοσίως ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να εντοπιστούν οι εγκληματίες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ κάλεσε την αιγυπτιακή κυβέρνηση, όπου επίσης υπάρχει κλίμα κατά των ΗΠΑ, να προστατεύσει την εκεί αμερικανική πρεσβεία.
Newsit.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: