Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τα 'καλλίτερα' ΄ερχονται.


Γαλλικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά αεροδρόμια
Το ενδιαφέρον του γαλλικού κατασκευαστικού ομίλου Vinci για τα ελληνικά αεροδρόμια επαναβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, την ώρα που η κυβέρνηση έχει στα σχέδια της την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.
Σε δηλώσεις του στο Reuters ο Xavier Huillard σημείωσε ότι «ένας μεγάλος αριθμός ευρωπαϊκών χωρών θα πρέπει να επιταχύνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων του» και κατέταξε μεταξύ των επικρατέστερων χωρών την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, δηλαδή τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα.

Η Vinci την επόμενη διετία αναμένει επενδυτικές ευκαιρίες για την εξαγορά αεροδρομίων, με βάση το μοντέλο των συμβάσεων παραχώρησης. Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου θεωρεί ότι οι ευκαιρίες αυτές θα προκύψουν λόγω της αποχώρησης διάφορων σχημάτων από τον αεροπορικό κλάδο και τον τομέα της διαχείρισης αεροδρομίων.
Συζητήσεις με Hochtief για Ελ. Βενιζέλος

Η δήλωση αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα καθώς, να θυμίσουμε, ότι η Vinci είχε μετάσχει, πριν από ένα περίπου χρόνο, σε διαπραγματεύσεις με τη Hochtief για την εξαγορά όλων των αεροδρομίων στα οποία μετέχει η Hochtief Airports, μεταξύ αυτών και του αεροδρομίου της Αθήνας.
www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: