Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Μαρινόπουλος: Κλινικά νεκρό το deal με Σκλαβενίτη

Στα βράχια οδηγείται, το deal που προέβλεπε τη μεταβίβαση των 33 υπερμάρκετ της Μαρινόπουλος σε νέα εταιρεία που θα δημιουργούσαν ηΜαρινόπουλος και η Σκλαβενίτης. Το συγκεκριμένο "ναυάγιο" οφείλεται, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη σε τεχνικές δυσκολίες και νομικά κωλύματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα.
Τα ζητήματα αυτά αφορούν κατά κύριο λόγο στη διαχείριση των χρηματοοικονομικών ζητημάτων της Μαρινόπουλος και δη στα 2.000 εξώδικα που έχουν στείλει προμηθευτές της τελευταίας στην αλυσίδα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως και η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει προβάλει ενστάσεις ζητώντας αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της νέας εταιρείας. Πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε έχουν διαψευστεί από την Ανεξάρτητη Αρχή, αναφέρουν πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού φέρεται να έχει ζητήσει τη μη συμμετοχή της οικογένειας Μαρινόπουλος ή στελέχους της εταιρείας στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.

Βέβαια ακόμη δεν έχουν πέσει οι τίτλοι τέλους σε αυτό το deal, αν και οι πιθανότητες αναβίωσης θεωρούνται μικρές, και αυτό γιατί πρέπει να ξεπεραστούν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει. Στην περίπτωση που ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια η Σκλαβενίτης φέρεται να παραμένει πρόθυμη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Πάντως στελέχη της αγοράς σχολίαζαν πως το σχέδιο που εκπόνησε η Μαρινόπουλος υπερεκτιμήθηκε, αφού μόλις σε διάστημα 2-3 μηνών αποδεικνύεται ότι δεν είναι βιώσιμο. Για τον λόγο αυτό τα ίδια στελέχη ανέφεραν στο Capital.gr πως απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές κινήσεις για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, δηλαδή να βρεθούν εκτεθειμένοι χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και ένα ολόκληρο οικοσύστημα επιχειρήσεων που εξαρτώνται από την επιβίωση της Μαρινόπουλος.
  Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: