Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ο Τραμπ απειλεί με «μαύρο» τηλεοπτικά κανάλια που τον κριτικάρουν

Στο στόχαστρο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε την Τετάρτη το τηλεοπτικό κανάλι NBC και άλλα αμερικανικά δίκτυα που τους ασκούν κριτική, κατηγορώντας τα για ψευδείς ειδήσεις, τα γνωστά fake news.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, με ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε πως «με όλα τα ψεύτικα νέα (fake news) προέρχονται από το NBC και τα (άλλα) Δίκτυα, σε ποιο σημείο είναι σκόπιμο να αμφισβητηθεί η άδειά τους; Κακό για τη χώρα!».

Το tweet του Ντ. Τραμπ ήρθε σε απάντηση ενός άρθρου που δημοσιεύτηκε στο δίκτυο NBC, το οποίο ανέφερε ότι ο Τραμπ προσπάθησε να αυξήσει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Αμερικής κατά δέκα φορές, παραθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν τη σταθερή μείωση του αμερικανικού οπλοστασίου από τη δεκαετία του 1960 και έπειτα. Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρθηκε σε τρεις αξιωματούχους που ήταν παρόντες στην αίθουσα, όταν ο Τραμπ έκανε τα συγκεκριμένα σχόλια για το οπλοστάσιο των ΗΠΑ.


Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος ανήρτησε πως «Το ψεύτικο NBC News κατασκεύασε μία ιστορία που αναφέρει πως ήθελα να δεκαπλασιάσω το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ», ενώ πρόσθεσε «Καθαρή μυθοπλασία, φτιαγμένο για να προσβάλει.
NBC=CNN».
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει στοχοποιήσει επανειλημμένος ειδησιογραφικά δίκτυα που τον κριτικάρουν από τον Ιανουάριου που ανέλαβε την εξουσία.

Για την ιστορία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του NBC, οι επικεφαλής του προσωπικού και ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον έβαλαν στον «πάγο» τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Τραμπ, ενώ ο υπουργός αποκάλεσε τον πρόεδρο ως «ηλίθιο» μετά τη συνάντηση.   
Σημειώνεται πως ο Τίλερσον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πως αποκάλεσε έτσι τον Τραμπ, με τον τελευταίο να αποτελεί την είδηση ψευδή. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ο Τραμπ δήλωσε πως εφόσον ισχύουν οι αναφορές του Τίλερσον, θα χρειαστεί να συγκρίνουν μεταξύ τους το δείκτη ευφυΐας τους.
.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: