Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Μειώσεις μισθών και... διάψευση

Σε σημαντικές περικοπές μισθών φέρεται να προχωρά η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτης, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα.  Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι μειώσεις αφορούν σε 300 εργαζομένους και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν το 40-45%.   Ωστόσο, πηγές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι οι περικοπές αφορούν έως 14 υψηλόβαθμα στελέχη που αλλάζουν καθήκοντα. Σημειώνουν δε ότι οι μειώσεις είναι μικρότερες από 40%. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για στελέχη της πρώην «Μαρινόπουλος», τα οποία «δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο στο νέο όμιλο, αφού τα καθήκοντα που εκτελούσαν στη Μαρινόπουλος καλύπτονται ήδη από στελέχη της Σκλαβενίτης». 
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, ο όμιλος Σκλαβενίτης είχε προχωρήσει σε σημαντικές αυξήσεις (μέχρι 47%) στους πρώην εργαζομένους της «Μαρινόπουλος», προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες μισθολογικές διαφορές μεταξύ των υπαλλήλων των δύο αλυσίδων σουπερμάρκετ. 

Σημειώνεται επίσης, ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, το οικονομικό έτος 2016 έκλεισε με αύξηση πωλήσεων κατά 7,47% και καθαρών κερδών κατά 32% για τον όμιλο Σκλαβενίτη.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: