Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Πορεία προς το μεσαίωνα...

Η ξαφνική αλλαγή στάσης της Ιεράς Συνόδου που επιτίθεται με σφοδρότητα στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, ενώ λίγες μέρες πριν ο Αρχιεπίσκοπος είχε αρκεστεί σε ένα ακίνδυνο σχόλιο, δεν είναι η πρώτη. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί με αποτέλεσμα τον «αποκεφαλισμό» Φίλη, παρότι ο Ιερώνυμος και οι μετριοπαθείς ιεράρχες είχαν στηρίξει τις επιχειρούμενες αλλαγές αλλά υπαναχώρησαν μπροστά στην πίεση των σκληροπυρηνικών.

Η ευθεία παρέμβαση που επιχειρείται πάλι στα πολιτικά πράγματα, συνοδεύεται από άλλο ένα ηχηρό μήνυμα που έστειλαν ο Άνθιμος και οι υπόλοιποι «σκληροί» στο εσωτερικό της ιεραρχίας κατά την εκλογή Μητροπολιτών χθες. Εδώ και πολύ καιρό η ιεραρχία σπαράσσεται με τον Ιερώνυμο να κατηγορείται για την ουδετερότητά του και τους «σκληρούς» να κηρύσσουν τον πόλεμο στην κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι τις θέσεις τους έχουν αναλάβει να προωθούν μέσα και έξω από την ιεραρχία τα πιο ρυπαρά από τα αντικυβερνητικά ΜΜΕ.
Όμως η νομοθετική εξουσία είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτικής τάξης και η νέα άκομψη παρέμβαση συνιστά σοβαρή θεσμική εκτροπή. Την ώρα που η αντιπολίτευση βρίσκεται εγκλωβισμένη σε πολιτικό αδιέξοδο με αφορμή το Ν/Σ,  η Εκκλησία μοιάζει να εξυπηρετεί ευθέως τη «Δεξιά του Κυρίου» και όχι μόνο, ασκώντας πιέσεις ακόμη και σε κυβερνητικούς βουλευτές.
Είναι ώρα για όλες τις δυνάμεις που αυτοπροβάλλονται ως «φιλελεύθερες» και «προοδευτικές» να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την προσπάθεια της Ελλαδικής Εκκλησίας να εκβιάζει και να υποκαθιστά το πολιτικό σύστημα.
Για την ίδια την Εκκλησία, που φαίνεται να νοσταλγεί μεσαιωνικά θεοκρατικά μεγαλεία,  η πρόκληση πρέπει να απαντηθεί: Θα είναι ένας νηφάλιος συνομιλητής μιας ευρωπαϊκής χώρας του 21ου αιώνα ή μια φράξια φανατικών φονταμενταλιστών;
tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: