Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ο ΟΑΣΘ σβήνει τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ανέργους

Μετά την ελεύθερη μετακίνηση ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, και διαγραφή προστίμων από την Εφορία σε όσους είχαν επιβληθεί αδίκως!
«Θα μας φέρει ο πολίτης βεβαίωση ότι ήταν άνεργος όταν του βεβαιώθηκε το πρόστιμο και θα προχωρήσουμε στη διαγραφή του προστίμου και της προσαύξησης από την Εφορία», ξεκαθάρισε ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς, σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, στη Θεσσαλονίκη.

Εκ μέρους του δικτύου, ο Βασίλης Κάσσανδρος αναφέρθηκε στα όσα συζητήθηκαν με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά, και εξήγησε ότι τέθηκε στο τραπέζι το ζήτημα των προστίμων με τα οποία βαρύνονται άνεργοι κατά τους μήνες από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο, αλλά και όσα δεν πληρώθηκαν κι έχουν αποσταλεί στην Εφορία.
«Ο κ. Παππάς μάς ανέφερε ότι τα πρόστιμα αυτά δεν υφίστανται πια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο άνεργος οφείλει να προσέλθει στα γραφεία του Οργανισμού με τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να ολοκληρωθεί και επίσημα η διαδικασία διαγραφής των προστίμων, ακόμη και αυτών που έχουν πάει στις ΔΟΥ», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι για τη διαγραφή προστίμων στις ΔΟΥ για συγκοινωνιακά θέματα υπάρχει ήδη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Εκτός αυτού, οι εκπρόσωποι του δικτύου εξέφρασαν την ελπίδα πως το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των διαπιστωμένα ανέργων με τα λεωφορεία θα ισχύει και μετά το 2019, ενώ ζήτησαν φτηνότερα εισιτήρια για τους χαμηλόμισθους και τους φοιτητές που πληρώνουν σήμερα 1 ευρώ.
Αξιοσημείωτο επίσης, το θέμα της αντιμετώπισης από ελεγκτές και οδηγούς στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που έθεσαν οι άνθρωποι του δικτύου, παίρνοντας την υπόσχεση από τον κ. Παππά ότι ετοιμάζεται σχετική εγκύκλιος η οποία θα απευθύνεται στο προσωπικό του Οργανισμού, βάζοντας τέλος σ’ ένα στρεβλό καθεστώς αυθαιρεσίας και προσβλητικών συμπεριφορών που βίωσαν αδίκως πολλοί άνθρωποι μόνο και μόνο γιατί βρέθηκαν σε κατάσταση οικονομικής ένδειας.
«Οι άνεργοι μάς έθεσαν και άλλες δικές τους ανησυχίες, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένας κοινός τόπος. Τους εξηγήσαμε ότι ο δικός μας ρόλος είναι διπλός, αφενός να προχωρήσουμε στην εκκαθάριση του Οργανισμού και αφετέρου να δώσουμε ένα έργο καλύτερο από το προηγούμενο και να προετοιμάσουμε έναν δημόσιο οργανισμό που θα ενταχθεί στον γενικότερο σχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Ο νόμος με βάση τον οποίο είμαστε εμείς εδώ δεν αφορά μονάχα τον ΟΑΣΘ, αλλά αφορά και την έναρξη μιας διαδικασίας για την ανασυγκρότηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Και όταν λέμε αστικές συγκοινωνίες, δεν εννοούμε μόνο τα λεωφορεία», δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ.
Το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούσε μία φορά τον μήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα πρόστιμα έξω από τα γραφεία του Οργανισμού στην πόλη, πετυχαίνοντας τη διαγραφή περίπου 80 προστίμων κατά μέσο όρο κάθε φορά.
Μόνο που... σύμφωνα με τον Στέλιο Παππά, «μέσω της επιβολής προστίμων σε ανέργους, ο ΟΑΣΘ αντί να παίρνει 1 ευρώ επιδότηση για τη μετακίνηση ενός ανέργου επέβαλλε πρόστιμο 60 ευρώ και τα χρήματα αυτά τα ζητούσε στη συνέχεια από το κράτος».
 efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: