Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Κλιμακώνεται η... πρεμούρα για διαλυτήριο πλοίων στο Καλυμπάκι

Δεσμεύοντας τις λιγοστές σπιθαμές ελεύθερης ακτής στο παραλιακό μέτωπο Ελευσίνας, χωρίς να υπάρχει καμιά άδεια από οποιαδήποτε Αρχή, παρά την κραυγαλέα αντίθεση με τις χρήσεις γης της περιοχής και κόντρα στις χρόνιες διεκδικήσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής, ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ), διά του προέδρου του, Σταύρου Δρακονταειδή, επιχειρεί να επανεγκαταστήσει από την πίσω πόρτα ένα ναυπηγείο και διαλυτήριο πλοίων σε επαφή με τον οικισμό στο Καλυμπάκι.

Η ικανοποίηση αιτήματος της εταιρείας «Θ. Μιχ. Μπακόπουλος ΑΕΒΕ – Ναυπηγήσεις και διαλύσεις πλοίων» για την παραχώρηση χώρου χερσαίας ζώνης δικαιοδοσίας του ΟΛΕ, συνολικού εμβαδού 10.618 τ.μ., στη θέση Καλυμπάκι, για χρονικό διάστημα τριών ετών, είχε τη θετική εισήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΕ προς το Δ.Σ. του Οργανισμού από τις 27/6/2017.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία «Θ. Μιχ. Μπακόπουλος ΑΕΒΕ» εξαγοράστηκε το 2016 από τον Μιχάλη Σπανόπουλο, το όνομα του οποίου ήρθε στην επικαιρότητα καθώς έχει αναλάβει την απορρύπανση μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη II», καθώς και την απάντληση των καυσίμων του.
Οπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» («Ενα ναυπηγείο-διαλυτήριο με συνοπτικές διαδικασίες», 24/7/2017), ο κ. Δρακονταειδής είχε επιχειρήσει ξανά να περάσει το θέμα της ανανέωσης παλιότερης άδειας του διαλυτηρίου στο Καλυμπάκι με συνοπτικές διαδικασίες, επικαλούμενος σχετική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να υπάρχει για τη δραστηριότητα αυτή καμία άδεια σε ισχύ και αψηφώντας την αντίθεση τόσο των κατοίκων όσο και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
.efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: