Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

«Βόμβα» από ΠΟΕΔΗΝ: Τουλάχιστον 200 άτομα με πλαστά πτυχία στο χώρο της υγείας

Με αφορμή την υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο που εκτίει ποινή 10ετούς φυλάκισης, για πλαστό απολυτήριο δημοτικού, η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για παρόμοιες περιπτώσεις και στο χώρο της δημόσιας υγείας.


Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία σημείωσε σε ανακοίνωσή της ότι συνολικά 200 εργαζόμενοι σε διοικητικές υπηρεσίες νοσοκομείων, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ και Προνοιακές Μονάδες, διαπιστώθηκε ότι έφεραν πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης (πτυχία, απολυτήρια, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης κλπ), κατά τον έλεγχο που έγινε και είναι υποχρεωτικός με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.
Η ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι οι τίτλοι σπουδών όλων των υπηρετούντων υπαλλήλων διασταυρώθηκαν με τις σχολές που εκδόθηκαν. Όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους απολύθηκαν από τη δουλειά τους. Μάλιστα σε απολυμένους με πλαστά δικαιολογητικά δεν καταβάλλονται οι συντάξεις, παρ’ ότι διαθέτουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Προστίθεται ότι ο έλεγχος των πτυχίων είναι υποχρεωτικός και γίνεται χωρίς καμία εξαίρεση για όλους τους υπαλλήλους και τους νεοδιοριζόμενους και υπογραμμίζεται ότι ασφαλώς και σωστά όσοι προσκόμισαν πλαστά πτυχία υπέστησαν τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Όμως, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί «προσέφεραν τις υπηρεσίες για τις οποίες έλαβαν το μισθό από το Δημόσιο. Μάλιστα οι 100 εξ αυτών έφεραν επιπλέον πτυχία μετά την πρόσληψή τους ανώτερης κατηγορίας. Ως εκ τούτου δεν κατανοούμε γιατί όλοι όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους διώκονται ποινικά για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος αντιμετωπίζοντας ποινές πολυετούς κάθειρξης».
 .topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: