Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Νέο χτύπημα στη Ryanair: Οι Γάλλοι κατέσχεσαν αεροπλάνο λόγω χρεών!

Στην κατάσχεση αεροσκάφους της Ryanair λόγω χρεών της εταιρείας προχώρησε η γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Πρόκειται για ένα Boeing 737 που επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση την Πέμπτη από την Μπορντώ προς το αεροδρόμιο του Stansted στο Λονδίνο, μεταφέροντας 149 επιβάτες. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, επρόκειτο για την «τελευταία επιλογή» τους.

Η αντιπαράθεση αφορά Γαλλικές επιδοτήσεις προς την εταιρεία για πτήσεις από το περιφερειακό αεροδρόμιο του Angoulême την περίοδο 2008-2009, τις οποίες αργότερα η Κομισιόν έκρινε παράνομες. Η γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας δεν ανέφερε το ύψος του επίμαχου ποσού, ωστόσο οι υπεύθυνοι του περιφερειακό αεροδρομίου ανεβάζουν το ποσό στα 525.000 ευρώ. Το αεροπλάνο θα παραμείνει ακινητοποιημένο μέχρι την αποπληρωμή της οφειλής.
«Δεν είμαστε ευτυχείς που αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αυτό το μέτρο, το οποίο οδήγησε στην ταλαιπωρία 149 επιβατών λόγω της ακινητοποίησης του αεροσκάφους», ανέφερε η γαλλική ΥΠΑ.
«Αυτοί οι επιβάτες μπόρεσαν αργότερα να φτάσουν στον προορισμό τους με άλλη πτήση της Ryanair, με καθυστέρηση πέντε ωρών».
Το BBC σχολιάζει ότι πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στα απανωτά χτυπήματα που δέχεται η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία το τελευταίο διάστημα, καθώς τους προηγούμενους μήνες βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο απεργιακό κύμα, με τους πιλότους και τα πληρώματα καμπίνας να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Πάντως, η Ryanair τον Οκτώβριο σημείωσε αύξηση 11% στην επιβατική κίνηση, μεταφέροντας 13.1 εκατομμύρια επιβάτες.
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: