Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

«Για ό,τι συμβεί αύριο την ευθύνη θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ»: Προαναγγελία επεισοδίων από τη Χρυσή Αυγή

 Τρομοκρατούν μαθητές!

Επεισόδια και μάλιστα με την εμπλοκή μαθητών προανήγγειλε με τον πιο επίσημο τρόπο, με τοποθέτηση στελέχους της από το βήμα της Βουλής, η Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «για ό,τι συμβεί αύριο την ευθύνη θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ».
«Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα και την ευθύνη θα έχετε εσείς, γι’ αυτό θέλω να σας προλάβω», είπε, κάνοντας λόγο για «κόκκινη τρομοκρατία» στα σχολεία που «δεν θα περάσει». Για την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου είχαν προγραμματιστεί πανελλαδικά μαθητικές κινητοποιήσεις για ζητήματα της Παιδείας. Ωστόσο πριν μερικές ημέρες διακινήθηκε μέσω διαδικτύου κάλεσμα σε καταλήψεις σχολείων την ίδια ημέρα με εθνικιστικό περιεχόμενο και συνθηματολογία ίδια με αυτή της Χρυσής Αυγής.
Έτσι την Πέμπτη η κινητοποίηση των μαθητών στην Αθήνα που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 στα Προπύλαια αποκτά αντιφασιστικό χαρακτήρα, με την δήλωση του χρυσαυγίτη βουλευτή ότι μπορεί «να συμβούν πολλά πράγματα» να λαμβάνει έτσι τον χαρακτήρα προαναγγελίας επεισοδίων.
 topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: