Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Το Πατριαρχείο ζητά διευκρινήσεις για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα όσα συμφώνησα προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ιερώνυμος για τις σχέσεις κράτους - εκκλησίας. Στις 16 Νοεμβρίου αποφασίζει η Ιερά Σύνοδος σχετικά με τη μισθοδοσία των κληρικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου στο Φανάρι, ώστε να ενημερωθεί λεπτομερώς σχετικά με τα όσα συμφώνησαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ιερώνυμο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις τάξεις του Πατριαρχείου επικρατεί δυσαρέσκεια, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα όσα συμφωνήθηκαν ανάμεσα σε Τσίπρα και Ιερώνυμο για τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας.

Η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει στις 16 Νοεμβρίου για να εξετάσει τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν για  τη μισθοδοσία των κληρικών και τη δημιουργία αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας. Σημειώνεται ότι ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα διαφοροποίησης, καθώς οι κληρικοί δεν υπάγονται πλέον στο μισθολόγιο του Δημοσίου, αλλά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη χρηματοδότηση από το κράτος μέσω επιδότησης.
.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: