Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ράβε - ξήλωνε και πίσω σε παλιά υλικά

ΣΤΗ 1.30 π.μ.! ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ * 17 ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ * ΜΕ 48 ΜΕΛΗ (ΑΠΟ 36) ΤΟ... ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

Ενα ακόμα «επικοινωνιακό φιάσκο» μετά από εκείνο της ανακοίνωσης των υποψήφιων περιφερειαρχών καθώς ο περίφημος και πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός ανακοινώθηκε, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά, στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα.

Η νύχτα, λοιπόν, μπορεί να βγάζει επίσκοπο και τα μεσάνυχτα να βγαίνουν φαντάσματα όμως η χθεσινή νύχτα έβγαλε και ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα με πολλές προσθήκες υπουργών και υπουργείων αλλά με τη γενική αίσθηση ότι υπάρχει μια επιστροφή στο παρελθόν. Μια επιστροφή σε παλιές δοκιμασμένες συνταγές και πρόσωπα.

Με άλλες ονομασίες
Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δώσει έμφαση στον εξορθολογισμό του οικονομικού τομέα και γενικότερα της κυβερνητικής λειτουργίας καθώς επανασύστησε παλιά δοκιμασμένα υπουργεία με άλλες όμως ονομασίες (π.χ. υπουργείο Ναυτιλίας ώς Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας) και εγκατάλειψε τις καινοτομίες της πρώτης κυβέρνησής του, που εν πολλοίς είχαν προκαλέσει σύγχυση και όπως απεδείχθη απέτυχαν παταγωδώς. Υπό αυτή την έννοια με τούτο τον ανασχηματισμό ο κ. Παπανδρέου ομολογεί την αποτυχία των νέων δομών που είχε εφαρμόσει.

Κλειδί του ανασχηματισμού είναι η αρμοδιότητα των επενδύσεων, που αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης. Ηδη από την περασμένη Ανοιξη οι επενδύσεις ανήκαν στην αρμοδιότητα του ίδιου πρωθυπουργού, ο οποίος είχε αναθέσει την εποπτεία στον κ. Παμπούκη.

Ευέλικτο με 48
Το μικρό και ευέλικτο ολιγομελές σχήμα που είχε διαφημιστεί πολύ τον περασμένο Οκτώβριο (36 μέλη) ανήκει στο παρελθόν καθώς η νέα κυβέρνηση είναι από τις πολυπληθέστερες (48 μέλη). Επιπλέον φαίνεται ότι ο Γ. Παπανδρέου εφάρμοσε συνταγές του πατέρα του, όπως πολλούς αναπληρωτές υπουργούς και πολλούς υφυπουργούς στη λογική «όλοι οι καλοί χωράνε» για να μην μείνει κανένας δυσαρεστημένος.

Η συνέχεια του άρθρου : http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=200273

Δεν υπάρχουν σχόλια: