Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Να βάλουμε τέλος στα στημένα παιχνίδια

Του Παναγιώτη Τσούτσια


Μέλος της Συντονιστικής Εκλογικής Επιτροπής του συνδυασμού «ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία»

Στις στημένες ιστορίες αλλάζουμε το τέλος γράψαμε πριν από λίγο καιρό απευθυνόμενοι στους πολίτες του νέου Δήμου Παλλήνης. Τον λόγο πλέον έχουν οι πολίτες οι οποίοι καλούνται να δράσουν και να λειτουργήσουν συλλογικά. Ο απολογισμός των διοικήσεων των Δήμων Γέρακα – Παλλήνης και της Κοινότητας Ανθούσας είναι στη κρίση των κατοίκων.

Αυτό που καταλάβαμε, στα τέσσερα χρόνια δράσης της Κίνησης Πολιτών Γέρακα, είναι ότι πρέπει να αναμετρηθούμε με διαχειριστικές αντιλήψεις και συντηρητικές απόψεις, με καβγάδες και αντιπαραθέσεις τοπικών παραγόντων, οι οποίες σπέρνουν απογοητεύσεις στους πολίτες.

Η ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία με επικεφαλής τον γιατρό Γιώργο Μπουλμπασάκο πιστεύει ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανατραπεί το «καθεστώς» που βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια στους δήμους μας.

Η ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία είναι μια δημοτική, κινηματική και οικολογική παράταξη, που δεν φοβάται να κάνει ρήξεις. Το πρώτο μεγάλο βήμα για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου.

Το δικό μας όνειρο δεν εξαντλείται μόνο στο δικαίωμα να έχουμε μια χρηστή αυτοδιοίκηση – αν και αυτό σήμερα είναι πολλές φορές το ζητούμενο- αλλά και να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε ένα αξιόπιστο εναλλακτικό μοντέλο κοινωνικής ανάπτυξης και δημιουργικού ελέγχου.

Η διασύνδεση της δημοτικής αρχής με συλλογικότητες, συλλόγους και φορείς, η επεξεργασία σχεδίων τοπικής ανάπτυξης με προτεραιότητα το κοινωνικό όφελος και η υπεράσπιση της κατοικίας, του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος από τις επιθέσεις της αγοράς και των ημετέρων θα πρέπει να αποτελούν το άλφα και το ωμέγα της νέας διοίκησης του Δήμου Παλλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: