Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Δεν υπάρχει καθόλου σεβασμός στους θεσμούς κ.κ. ΔΗΜΑΡΧΟΙ ;

19/10/2010


Τη στιγμή που τα κύματα των επιπτώσεων του μνημονίου κτυπούν την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα μεσαία και μικρά εισοδήματα, οι τακτικές χρηματοδοτήσεις των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών προς τους Δήμους και τις σχολικές επιτροπές των σχολείων που είναι μειωμένες κατά 40% φθάνουν στις Δημοτικές επιτροπές παιδείας και διανέμονται κάτω από πλήρη αδιαφάνεια.

Οι «έκτακτες» συνεδριάσεις για την διανομή των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές, συγκαλούνται υπό μυστικότητα, με αποκλεισμό των εκπροσώπων γονέων, ή στην καλύτερη περίπτωση δια περιφοράς μαζέματος υπογραφών εκ των υστέρω.

Ντροπή!! Ο νόμος 1566/85 είναι ξεκάθαρος για την συμμετοχή εκπροσώπων εκπαιδευτικών και γονέων, πέρα από την συμμετοχή δημοτικών συμβούλων.

Αυτή είναι η ευαισθησία στις συμμετοχικές διαδικασίες της τοπικής τουλάχιστον κοινωνίας;

Αυτή είναι η λειτουργία των Δημοτικών επιτροπών παιδείας την στιγμή που,

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ με συνέπεια να υπάρχει καθαριότητα σχολικών χώρων πολλών ταχυτήτων,

Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ βρίσκεται σε εμβρυακή κατάσταση λογω έλλειψης εκπαιδευτικών αλλά και βοηθητικού προσωπικού,

ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ πέφτει δραματικά, έτσι που να γίνονται περικοπές ακόμα και στα είδη διατροφής, αλλά και στις δαπάνες για εκπαίδευση και υγεία.

Η «ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΟΜΗ» ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ δίνει στους Δήμους αρμοδιότητες στο περιεχόμενο, τη λειτουργία, την οικοδόμηση- συντήρηση και καθαριότητα των σχολείων.

Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ έχουν παγώσει χρόνια κάτω από την πίεση συμφερόντων

ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία είναι ελάχιστες.

Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν τόσο στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης όσο και σε πολλούς από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών που δεν αφιερώνουν χρόνο για να εξετασθούν σοβαρά ζητήματα που αφορούν εκπαιδευτικά θέματα, πέρα από τα τυποποιημένα οικονομικά και να γίνονται οι ανάλογες εισηγήσεις.

Συμμετέχοντας στις οργανώσεις γονέων, έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι τα πάντα ξεκινούν από το επίπεδο εκπαίδευσης στο σχολείο, πράγμα που σημαίνει ότι οι θεσμοί και οι εκπρόσωποί τους πρέπει να βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων και να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα.

Λυπάμαι πραγματικά που αναγκάζομαι να καταγγέλλω (δεν είναι η πρώτη φορά), αλλά όλα έχουν τα όριά τους.

Είμαι σίγουρος ότι στον νέο Καλλικράτειο Δήμο, με την έντονη και διαρκή παρέμβαση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αλλά και δημοτικών συμβούλων που προέρχονται από την δημοτική παράταξη μας, τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους πλέον.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΡΟΜΠΑΚΗΣ
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
ΔΗΜοκρατικής Οικολογικής Συνεργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: