Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Παράνομη μεταφορά μαθητών - Η απάντηση της Ν.Α.Α.Α.

Με αφορμή σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δημοσίων Σχολείων Δήμου Παλλήνης, από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής ανακοινώνονται τα εξής:

Την Παρασκευή 24/9/2010 διεπιστώθη από Αστυνομικά όργανα, μετά από καταγγελία γονέα, η εκτέλεση μεσημεριανού δρομολογίου μεταφοράς μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης με λεωφορείο το οποίο έφερε ρουμάνικες πινακίδες κυκλοφορίας αντί του Δ.Χ. λεωφορείου με αριθμό κυκλοφορίας ΙΗΗ 4687 που προβλέπει η σχετική σύμβαση.

Αμέσως το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως στην αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή την Τρίτη 28/9/2010 και ομόφωνα αποφασίσθηκε να κληθεί σε απολογία ο ανάδοχος του έργου μεταφοράς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης προκειμένου στη συνέχεια να του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ταυτόχρονα η αστυνομία ακολούθησε την αυτόφωρη διαδικασία και μετά από Εισαγγελική εντολή, συνεχίζεται από το Τμήμα Τροχαίας Αγ. Παρασκευής η προανάκριση για τα διαπραχθέντα αδικήματα.

Σημειώνουμε ότι πέραν των περιοδικών ελέγχων που διενεργούν τόσο οι Αστυνομικές Υπηρεσίες όσο και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατ. Αττικής αρμόδιοι για την επί καθημερινής βάσεως επίβλεψη της σωστής εκτέλεσης των σχετικών συμβάσεων μεταφοράς μαθητών είναι οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων οι οποίοι θα πρέπει να καταγγέλλουν κάθε παράβαση των συμβατικών όρων ώστε οι Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να επιβάλλουν άμεσα τις αντίστοιχες κυρώσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: