Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Δεν θα γίνουμε καταδότες των παιδιών μας, ούτε θα μετατραπούμε σε χωροφύλακες!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

omosp_anattikis@goneis.org, http://www.goneisanattikis.gr/
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γέρακας 22/10/2010
Είναι πολλές οι σχολικές μονάδες που τελούν ή που τέλεσαν υπό κατάληψη με ευθύνη των μαθητικών συμβουλίων. Ανεξάρτητα με τις παρατηρήσεις που ο καθένας μπορεί να έχει σε μερικές περιπτώσεις σχετικά με την ωριμότητα των αιτημάτων των μαθητικών συμβουλίων ή ακόμα και με την ίδια τη μορφή που επιλέγουν τα παιδιά μας για να αγωνιστούν, οι γονείς είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμιά απολύτως προσπάθεια να μας αξιοποιήσει το κράτος σαν μηχανισμό καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων, σαν μηχανισμό «χαφιεδισμού» των μαθητών, σαν μηχανισμό «κοινωνικού αυτοματισμού» απέναντι στα ίδια μας τα παιδιά.

Η εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να υποκινήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για να έρθουν σε αντιπαράθεση με τις μαθητικές κοινότητες, προκειμένου να μετατρέψει γονείς και εκπαιδευτικούς σε κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, παρήγγειλε με έγγραφό της στις 8/10 στην ΓΑΔΑ να διενεργηθούν προκαταρτικές εξετάσεις «για κάθε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, προς εξακρίβωση των αδικημάτων των άρθρων 330, 360, 334 παρ. 3, 381 παρ.1, 382 ΠΚ κ.ά» Και συνεχίζει η εισαγγελία την παραγγελία της: «Προς τούτο, λάβετε καταθέσεις, ιδίως των Διευθυντών των σχολείων και μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ακολούθως δε να μας υποβάλετε τις σχετικές σχηματισθείσες δικογραφίες, ενώ σε κάθε περίπτωση, που συντρέχουν οι προϋποθέσεις, να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία»

Τα συγκεκριμένα άρθρα του ποινικού κώδικα αναφέρονται στην παράνομη βία, στην παραμέληση εποπτείας ανηλίκου κ.α. Με άλλα λόγια την μαθητική κινητοποίηση, τον μαθητικό αγώνα η πολιτεία τον ονομάζει «παράνομη βία» και ό γονιός του μαθητική που αγωνίζεται πηγαίνει αυτόφωρο με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου!

Η συγκεκριμένη Μεταξικής χροιάς εισαγγελική παραγγελία που με βάση αυτή σύρθηκαν στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικοί και γονείς από το Μενίδι και το Μαραθώνα, δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο κάποιου νοσταλγού φασιστικών καθεστώτων. Είναι πλήρως εναρμονισμένη με το πρόσφατο ψήφισμα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του συμβουλίου της Ευρώπης που ορίζει ως εξτρεμισμό κάθε λαϊκό αγώνα και δράση που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική, επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν τους λαούς, να νομιμοποιήσουν την πιο βάρβαρη καταστολή, να βάλουν στο γύψο δημοκρατικά δικαιώματα. Το γεγονός όμως ότι αυτό το βάρβαρο πρόσωπο το επιδεικνύουν στο πιο τρυφερό κομμάτι της κοινωνίας μας, στα παιδιά μας, ακριβώς για να «τους κόψουν τον τσαμπουκά», για να ευνουχίσουν τα όνειρά τους και την αγωνιστικότητά τους μα εξοργίζει.

Λάθος πόρτα χτύπησαν. Οι γονείς δεν θα γίνουμε καταδότες των παιδιών μας, ούτε θα μετατραπούμε σε χωροφύλακες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: