Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οδυσσέας Ρομπάκης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης με τον ανεξάρτητο συνδυασμό "ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία"

Γεννημένος τον Δεκέμβρη του 1953 και μεγαλωμένος στο κέντρο της Αθήνας, (Νεάπολη & Εξάρχεια), βρέθηκα από νεαρή ηλικία στο κέντρο των εξελίξεων όλων των κοινωνικών και πολιτικών γεγονότων της εποχής.

Παρακολούθησα από κοντά τον σταδιακό μετασχηματισμό της περιοχής του κέντρου της Αθήνας από μια ήσυχη μικροαστική περιοχή με χαμηλά σπίτια και γελαστούς ανθρώπους, σε ένα γκέτο που βάζει σύνορα φόβου σ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Σπούδασα οικονομικά στο οικονομικό τμήμα του σημερινού Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ παράλληλα εργαζόμουν.

Η συμμετοχή μου στο εργατικό κίνημα άρχισε από τους πρώτους μήνες απασχόλησής μου στην ιδιωτική τράπεζα Εμπορικής Πίστεως (νυν ALPHA BANK) απ όπου και τελείωσα την καριέρα μου.

Υπήρξα επί σειρά 25 ετών δραστήριο μέλος του συλλόγου υπαλλήλων της τράπεζας και εκλεγμένος εκπρόσωπος στο γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας (ΟΤΟΕ), τις δύσκολες εποχές των μεγάλων αγώνων για την καθιέρωση του πενθημέρου, του ενιαίου μισθολογίου και της κατοχύρωσης του ωραρίου εργασίας, που αργότερα έγιναν κτήμα όλου του εργατικού κινήματος.

Ιδρυτικό μέλος του οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος με άδεια λογιστή Α τάξης, παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ΟΕΕ κοντά στην παράταξη της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος.

Από το 1999 που κατοικώ πλέον με την γυναίκα μου και τα δύο παιδιά μας στον Άγιο Νικόλαο Κάντζας στην Παλλήνη, συμμετέχω σε κάθε είδους συλλόγους της περιοχής και κυρίως σε συλλόγους γονέων.

Έχω διατελέσει πρόεδρος και μέλος ΔΣ στους συλλόγους γονέων 3ου,4ου, 5ου, δημοτικών σχολείων, του Μουσικού σχολείου και του 2ου Λυκείου, ενώ διετέλεσα πρόεδρος της Ένωσης συλλόγων γονέων Παλλήνης επί πενταετία και έως σήμερα αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

Ψηφισμένος από την ‘Ένωση’, εκλέγομαι έως σήμερα μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων γονέων Αν. Αττικής, της οποίας διετέλεσα και πρόεδρος επί μια διετία, καθώς και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Παλλήνης.

Έχω επίσης συμμετάσχει για μια διετία στο ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων μαθητών Ελλάδος, εκλεγμένος από την Ομοσπονδία γονέων της Αν. Αττικής.

Όταν το 2001 πάρθηκε η απόφαση να δημιουργηθεί ένας σύλλογος που ν' ασχολείται με τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη των ενεργών πολιτών του Αναπτυξιακού συνδέσμου Παλλήνης, υπηρετώντας από την θέση του αναπληρωτή προέδρου και του γραμματέα με συνέπεια και καθαρότητα στις δράσεις και εκδηλώσεις ανάδειξης των σοβαρών προβλημάτων και κυρίως της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, του Περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, καθώς και των κοινωνικών και επιστημονικών θεμάτων που αναδεικνύονται έως σήμερα.

Από το 2007, ασχολήθηκα ενεργά με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, όπου με πρωτοβουλία μου αλλά και την βοήθεια άλλων άξιων φίλων της περιοχής μας ιδρύθηκε και λειτούργησε αρχικά η κίνηση Αν. Αττικής της οποίας υπήρξα ο πρώτος συντονιστής και σήμερα η κίνηση Παλλήνης-Γέρακα- Ανθούσας, όπως ορίζει η εφαρμογή του Καλλικράτειου νομοθετήματος.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Η ενασχόλησή μου με όλα τα παραπάνω, δεν είχε να κάνει με τίποτε περισσότερο από την έμφυτη διάθεσή μου για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Η απόφασή μου να κατέβω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Δημοτικό σχήμα Ενεργών πολιτών Παλλήνης- Κίνησης πολιτών Γέρακα και ανεξάρτητων (ανέντακτων) πολιτών Ανθούσας «νέος ΔΗΜ.Ο.Σ» Δημοτική Οικολογική Συνεργασία με επί κεφαλής τον Γιώργο Μπουλμπασάκο, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι πλέον.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Ο κόμπος στο χτένι που λέει ο λαός .

Τα κόμματα με την μορφή που έχουν έως σήμερα, δεν μπορούν να προσφέρουν παρά τις ίδιες αναμασημένες μεθόδους για λύσεις των σοβαρών προβλημάτων της κοινωνίας μας. Αυτοί που εξακολουθούν να στηρίζουν τέτοιες λογικές ή εθελοτυφλούν κολλημένοι σε παρελθόντα ιδεολογήματα, ή πλανώνται νομίζοντας ότι αυτοί θ' αποκομίσουν οφέλη.

Η στήριξη αυτοδιοικητικών συνδυασμών ‘παλαιάς ‘κοπής’ δεν έχει να ωφελήσει πια κανένα. Αντίθετα θα δημιουργήσει έριδες και αναποτελεσματικότητα σε μια εποχή που χρειάζεται εγρήγορση, οργάνωση και εκμετάλλευση κάθε διαθέσιμου εθνικού ή ευρωπαϊκού πόρου.

Η ελπίδα για το καινούργιο θα ξεπηδήσει μέσα από συνεργασίες κινημάτων ΠΟΛΙΤΩΝ, που θα διεκδικήσουν δυναμικά τα φυσικά μας δικαιώματα που οι επαγγελματίες πολιτικοί, οι άφρονες Αυτοδιοικητικοί και οι παρατρεχάμενοί τους απαλλοτρίωσαν για χρόνια.

Η διαβούλευση η συμμετοχικότητα και η εναλλαγή στα όργανα διοίκησης είναι αυτά που θα θωρακίσουν την προσπάθεια αλλαγής στις τοπικές κοινωνίες.

Στο πρόγραμμά μας δεσμευόμαστε στην κατεύθυνση για αγώνα , εξασφάλισης κονδυλίων για την άλλου τύπου επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων (αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό, δίκτυα όμβριων, διαχείριση απορριμμάτων, προστασία των ελεύθερων χώρων και της εναπομείνασας γεωργικής γης).

Δεσμευόμαστε για νέο χωροταξικό σχεδιασμό (ρυμοτομικά σχέδια με περιβαλλοντικά πρότυπα, καθιέρωση αξόνων πεζοδρομίων, σύνταξη νέου ΓΠΣ για τον ενιαίο Δήμο), την ασφάλεια στην μετακίνηση και την προστασία από την ηλεκτρική και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπου είναι απαραίτητο.

Προτάσσουμε την βελτίωση της ποιότητας ζωής και τασσόμαστε κατά της ανέγερσης εμπορικών κέντρων μαμούθ που είναι έξω από τα ελληνικά πρότυπα .

Βλέπουμε τον επανασχεδιασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και διεκδικούμε την επάρκεια σχολικών αιθουσών καθώς και την φύλαξη, επισκευή και συντήρηση αυτών που ήδη υπάρχουν.

Ζητάμε διαφάνεια στις αποφάσεις διαχείρισης, συμμετοχή στον δημοτικό προϋπολογισμό, δημοψηφίσματα για τα σοβαρά τοπικά ζητήματα που θα προκύπτουν

Απαιτούμε κοινωνικά κριτήρια για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών και αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης

Για όλα τα παραπάνω σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε και να με τιμήσετε με την ψήφο σας

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΡΟΜΠΑΚΗΣ
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: