Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας


Ο κίνδυνος να μετατραπεί ο «λόφος της Κεραίας» σε… τσιμέντο και να πωληθεί όσο – όσο σε επενδυτές- είναι υπαρκτός. Οι τελευταίες πληροφορίες και φήμες ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα κτίρια για την φιλοξενία μεταναστών, ίσως, είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Ο λόγος; 

- Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος σε σχετικό ερώτημα δύο βουλευτών – οι κ.κ. Α. Λεβέντης και Δ. Παπαδημούλης- απάντησε στις 18 Μαρτίου του 2010, ότι σύμφωνα με τις σχετικές κατευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών επιβάλλεται η αξιοποίηση του Λόφου της Κεραίας και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η διοίκηση της ΕΡΤ. Ο κ. Γερουλάνος μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για παρερμηνείες τόνισε στην απάντησή του ότι «η Εταιρεία στόχο έχει τη δημιουργία πρόσθετων πόρων» αν και αναγνωρίζει τις ιδιομορφίες που αφορούν τις χρήσεις γης των ακινήτων και τους όρους δόμησης αυτών.

- Στο μακρύ κατάλογο με τις εκκρεμότητες που θεωρούνται προαπαιτούμενες, για την εκταμίευση της δόσης περιλαμβάνεται και μία ρύθμιση που, ίσως, αφορά τον «Λόφο της Κεραίας». Τι προβλέπεται; Ρύθμιση των χρήσεων γης για τα προς αξιοποίηση ακίνητα του Δημοσίου.

- Τον Ιούλιο του 2011 η Κίνηση Πολιτών Γέρακα επεσήμανε ότι κατατέθηκε τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος για τους δημόσιους οργανισμούς που καταργούνται, συγχωνεύονται ή ανασυγκροτούνται η οποία προέβλεπε και τα εξής:
Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση
εποπτεύοντος Υπουργού μπορεί να αποσπώνται περιουσιακά στοιχεία και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή σε άλλο νομικό πρόσωπο.

Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία έχει προειδοποιήσει ουκ ολίγες φορές για τον κίνδυνο να χαθεί ένας ακόμη πνεύμονας πρασίνου του Δήμου Παλλήνης. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή κώφευε, παραπέμποντας σε παρασκηνιακές συζητήσεις με την διοίκηση της ΕΡΤ και τα αρμόδια υπουργεία.

Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία εκτιμά ότι υπάρχουν πολλές λύσεις και προτάσεις για την αξιοποίηση του «Λόφου της Κεραίας» προς όφελος των δημοτών του Δήμου Παλλήνης όπως:

Ο χαρακτηρισμός από το Δασαρχείο της έκτασης ως δασικής.
Nα περάσει στα χέρια του Δήμου ο «Λόφος της Κεραίας» με την προοπτική να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής και περιπάτου, με την ανάπλαση των ήδη υπαρχόντων κτιρίων.

Η ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία επισημαίνει ακόμη ότι ο Δήμος Παλλήνης θα πρέπει να βρει τρόπους αξιοποίησης και του «Λόφου Λεβίδη», παρά το διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Ο «Λόφος του Γέρακα» και ο «Λόφος Λεβίδη» θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων του Δήμου Παλλήνης.

Παλλήνη 12-10 - 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: