Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Eπαναλειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη - Αμύνταιο - Φλώρινα

Την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Αμύνταιο - Φλώρινα, από την ερχόμενη Κυριακή 14 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε χθες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η λειτουργία της γραμμής είχε διακοπεί τον Ιανουάριο του 2011, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν κι άλλα μη κερδοφόρα δρομολόγια.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τις 14 Οκτωβρίου θα εκτελούνται σε καθημερινή βάση τρία δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς τη Φλώρινα και αντίστροφα, εξυπηρετώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, τους φοιτητές και τους εκδρομείς. Παράλληλα, τα δρομολόγια θα μπορούν να προσφέρουν οργανωμένες μαθητικές εκδρομές καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε σε συμφωνία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, βάσει της οποίας οι εκδρομές των ΚΑΠΗ θα γίνονται με τον σιδηρόδρομο.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τη γραμμή της Φλώρινας αναμένεται να είναι ίδιες με αυτές που ίσχυαν πριν από τη διακοπή των δρομολογίων.

Για τους συχνούς επιβάτες του τρένου και τους επιβάτες οικονομικής θέσης θα υπάρχουν αρκετές προσφορές, ενώ για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα προβλέπεται μετεπιβίβαση στο Πλατύ, με επιπλέον κόστος 9 ευρώ εάν η κράτηση γίνει έγκαιρα.


Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: