Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου στα σχολεία με αντάλλαγμα το πετρέλαιο θέρμανσης

Την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης τηγανέλαιων με έπαθλο το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία της Έδεσσας, εξετάζει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές σε θέματα περιβάλλοντος και να κερδίσουν παράλληλα το πετρέλαιο θέρμανσης που απαιτείται για τη σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του πιλοτικού προγράμματος θα τοποθετηθούν κατάλληλοι κάδοι συλλογής τηγανέλαιου σε επιλεγμένους χώρους, όπως είναι οι σχολικές μονάδες, και για κάθε 10.870 κιλά τηγανέλαιου που θα συγκεντρώνονται θα αποδίδονται στο σχολείο 1200 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.


Έτσι, θα δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές εκτός από την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των υδάτινων αποδεκτών να εξασφαλίζουν πετρέλαιο θέρμανσης για τις σχολικές μονάδες σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο.

«Η κατάλληλη διαχείριση των τηγανέλαιων αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η δυνατότητα να γίνει με ένα ανταποδοτικό όφελος για τις σχολικές μονάδες δημιουργεί ένα επιπλέον κίνητρο», δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Θεοδωρίδης.

Για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος θα ακολουθήσουν συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ η συλλογή του τηγανέλαιου προς ανακύκλωση θα γίνεται από πιστοποιημένη και αδειοδοτημένη εταιρεία.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: