Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση και ψήφισμα στην Παλλήνη «Το νερό ως κοινωνικό αγαθό» στις 30/1

Ανοικτή συζήτηση  πραγματοποιηθηκε στην Παλλήνη την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 18:30 (Πολιτιστικό Κέντρο – Οινοποιείο Πέτρου, Λ. Μαραθώνος 117, δίπλα από ΟΑΕΔ Παλλήνης), μετά από πρωτοβουλία του ΑΝΕΣΠΑΑ. (Αναπτυξιακός, Περιβαλλοντικός, Καταναλωτικός και Επιστημονικός Σύνδεσμος Πολιτών Ανατολικής Αττικής)
Η εκδήλωση  ξεκινήσε με την προβολή της ταινίας – ντοκυμαντέρ : «Πωλείται Ζωή», του Δημοσιογράφου Γ. Αυγερόπουλου με θέμα την αρνητική εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού σε άλλες χώρες. Ακολούθησε γενικότερη συζήτηση  για τα προβλήματα που θα προκαλέσει η επικείμενη ιδιωτικοποίηση εταιρειών όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, ή σε όσα προκάλεσε η ιδιωτικοποίηση στην Γαλλία, την Γερμανία, τον Καναδά κ.λπ, και  ενημερώση απο παρευρισκόμενους εκπρόσωπους των συλλόγων εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της πρωτοβουλίας πολιτών για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα «SAVEGREEKWATER»
Μετά την εκδήλωση, το ψήφισμα που θα προέκυψει, θα υπογραφεί από τους κατοίκους της περιοχής και θα επιδοθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: