Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Μήπως αυτά θυμίζουν κάτι απο την πόλη μας;

 ΠΑΚ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Στο έκτακτο και μετά από απαίτηση του Γονεϊκού κινήματος στην πόλη μας συγκληθέν Δημοτικό Συμβούλιο στις 4/2/2013 με μοναδικό θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί κατατεθεισών επιστολών της ‘Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας και Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, σχετικά με την «Παιδεία», την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων μας και την οικονομική κατάσταση (χρέη) των Σχολικών Επιτροπών», στη κατάμεστη αίθουσα γίναμε μάρτυρες για μία ακόμη φορά, της κακοπαιγμένης παράστασης του παρελθόντος με το παρόν, παραβλέποντας το μέλλον. Οι δύο πρωταγωνιστές(σημερινή δημοτική αρχή του κ. Γκότση και η απελθούσα του κ. Χαραλάμπους) με διαφορετικά ανυπόγραφα έντυπα απολογιστικών στοιχείων αποπροσανατόλισαν συστηματικά και ενσυνειδήτως. Απέδειξαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προχειρότητα διοίκησης και την περιφρόνηση τους προς τους δημοτικούς συμβούλους και τους παριστάμενους εκπροσώπους των φορέων.
Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, Η ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ συνεχίζεται

με ΑΛΛΗΛΟΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, με υποκριτικούς πολιτικούς πολιτισμούς που προβάλλονται στις πίτες και αποδεικνύεται από το ανυπόγραφο έντυπο της, κατά τα άλλα λαλίστατης και πολυπράγμονος κ. Κατημερτζή Αντιδημάρχου Παιδείας, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αναπληρώτριας Δημάρχου (!) που στα χρέη των σχολικών επιτροπών αναφέρει: …… «Δεν έχουν πληρωθεί και αφορούν: α) Ξενόγλωσσα βιβλία για την πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή όπου δεν υπάρχουν πρωτότυπα παραστατικά αλλά φωτοτυπίες τις οποίες μας έστειλαν οι προμηθευτές που διεκδικούν τα χρήματα αλλά για να πληρωθούν χρειάζεται να ελέγξουμε τους φακέλους των αντίστοιχων σχολικών επιτροπών μήπως και έχουν πληρωθεί.
( όλα αφορούν παραστατικά μέχρι 30/4/2011)».
Αλήθεια πόσα χρόνια θέλει ακόμη η κ. Αντιδήμαρχος να τα ελέγξει;
Γιατί δεν υπάρχουν τα πρωτότυπα τιμολόγια;
Ποιους«φωτογραφίζει» η αναφορά;
Δεν έχουν ονοματεπώνυμο;
Ποιους κοροϊδεύει;
Ποιους ενδεχομένως εκβιάζει;
Ο διάλογος για την παιδεία στην πόλη μας δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η αμηχανία της Δημοτικής Αρχής που από τη μια «εργολαβικά» καταγγέλλει τους άλλους και την κεντρική εξουσία, αλλά από την άλλη μόλις καταγγέλλεται για εμφανή ανικανότητα και αδιέξοδη ρητορεία,επιτίθεται θρασύτατα και αντιδημοκρατικά προς κάθε κατεύθυνση, χάνοντας κάθε άλλοθι «προοδευτικότητας».
Η κακοδιαχείριση που υποβαθμίζεται από ορισμένους, παραβλέπει το γεγονός της συνενοχής που καλλιεργήθηκε και προβάλλεται από το σύστημα. Έτσι έγινε ο καταλύτης από το κλεπτοκρατικό σύστημα που οδήγησε χαμηλά και μεσαία στρώματα στην εξαθλίωση.

Σήμερα η μνημονιακή Κυβέρνηση υποταγμένη στα κελεύσματα των δανειστών και της τρόικας,κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις που καταργούν την κοινωνική πολιτική στην υγεία, που μειώνει συνεχώς τα κονδύλια για την παιδεία, που καταργεί τα κοινωνικά επιδόματα, που παραχώρησαν εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, που κατήργησαν τις υπογραφές των Δημάρχων, χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση, που έφτασαν την ανεργία στο 28%χωρίς να υπάρχει ελπίδα ανάπτυξης.
Για εμάς ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης έχει τεράστιες δυνατότητες, αφού μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με τους πολίτες, αρκεί να είναι αξιόπιστος, δημοκρατικός,παραγωγικός, δημιουργικός, διεκδικητικός ως προς την οικονομική αυτοδυναμία και να έχει πιστικιές προτάσεις, για να κινητοποιεί δυνάμεις. Αυτός ο ρόλος δεν μπορεί να υποκατασταθεί με επικοινωνιακές τακτικές θεωρητικής μόνο αντίστασης όπως μέχρι σήμερα ζήσαμε. Ελπίζουμε το ψήφισμα να αποκτήσει και αγωνιστικό περιεχόμενο αντίθετο με την τελευταία αγωνιστική κινητοποίηση όπου η Δημοτική Αρχή συγκέντρωσε 40 άτομα.
Επισημαίνουμε δύο χρόνια τώρα την συστηματική ΑΡΝΗΣΗ της παρούσης δημοτικής αρχής να παραχωρήσει οργανωμένο γραφείο στην αντιπολίτευση για να παρεμποδίζεται ο θεσμικός ρόλος των παρατάξεων της δημιουργικής αντιπολίτευσης κατά παράβαση του Νόμου 3852/10 άρθρο 66 παράγραφος7 που αναφέρει. «Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη».

dromos-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: