Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Η εμμονή τους στην κοροϊδία της κοινωνίας, είναι φανταστική!

Σχέδιο διακήρυξης εν όψει του Συνεδρίου έδωσε στη δημοσιότητα προς διαβούλευση το ΠΑΣΟΚ
Ένα σχέδιο διακήρυξης έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαβούλευση με τα μέλη του κόμματος εν όψει του συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 3 Μαρτίου. Στο σχέδιο περιγράφεται ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με κεντρική θέση στο πολιτικό σύστημα, ως εκφραστής της κεντροαριστεράς και των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας. Σύμφωνα με αυτό, οι υποψήφιοι βουλευτές θα αναδεικνύονται με προκριματικές εκλογές, στις οποίες θα παίρνουν μέρος τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, ενώ από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος θα ψηφίζεται και ο πρόεδρός του.
Ακόμη, το ΠΑΣΟΚ, κάνει άνοιγμα προς τη Δημοκρατική Αριστερά, και απευθύνει πρόσκληση για την ανασύσταση της παράταξης μέσω ενός ανοιχτού, ισότιμου και απροκατάληπτου διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ, με τις κινήσεις και τα πρόσωπα που κινούνται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ίδιο το κόμμα, το σχέδιο προβλέπει απλοποίηση των διαδικασιών και σμίκρυνση των οργάνων αναφορικά με τον αριθμό των μελών. Επίσης, αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ ξεφεύγει από τον αρχηγικό του χαρακτήρα και αποκτά συλλογική λειτουργία, ενώ διατηρεί τα σύμβολα και το έμβλημα.

Προβλέπεται, επίσης, Κεντρική Πολιτική Επιτροπή αποτελούμενη από 120 μέλη, η οποία θα εκλέγεται από το συνέδριο. Η Πολιτική Επιτροπή θα έχει γραμματέα και εκλέγει 15μελές Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.
Κατοχυρώνεται καταστατικά η πολυφωνία και η πολυσυλλεκτικότητα του κόμματος μέσα από την αναγνώριση των ρευμάτων, τα οποία προβλέπεται ότι θα λειτουργούν ελεύθερα και με δυνατότητα παρέμβασης, και προτείνεται ο πλήρης διαχωρισμός κόμματος και κράτους και η πλήρης αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για τον αυστηρό έλεγχο των οικονομικών του κόμματος και κατοχύρωση της διαφάνειας, αλλά και ένα όργανο για την αξιολόγηση των στελεχών.
Για κάθε όργανο, τίθεται πλαφόν τριών θητειών και προβλέπεται υποχρεωτική ανανέωση στα όργανα κατά 30% σε κάθε εκλογή και ποσόστωση υπέρ των γυναικών 30%.
Προβλέπεται, επίσης, ότι η νεολαία του κόμματος θα διατηρήσει την αυτονομία και την αυτοτέλεια της και τα μέλη της θα μετέχουν ισότιμα στα όργανα του κόμματος.
Ακόμη, στο σχέδιο Διακήρυξης υπάρχουν επτά λέξεις που αντικατοπτρίζουν τις ιδέες του ΠΑΣΟΚ: Πατρίδα, Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Ανάπτυξη, Ευρώπη και Αειφορία. «Η μία λέξη που αποτελεί την επιλογή για την παράταξη μας είναι: Ευθύνη», αναφέρεται.

Αντίστοιχα, αναλύονται επτά σημεία:

1. Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα στο πατριωτικό κίνημα ιστορικής συνείδησης και εθνικής ευθύνης.

2. Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό κόμμα, ένας ανανεωμένος και αξιόπιστος πολιτικός φορέας με καθαρό, ανοικτό μέτωπο κατά της δημαγωγίας και του λαϊκισμού.

3. Κράτος Δικαίου. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εκφραστής του πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού που είναι ο μεγάλος αντίπαλος του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.

4. Κοινωνική Δικαιοσύνη, Συνοχή και Αλληλεγγύη. Το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα κοινωνικής ευθύνης, αλληλεγγύης και συνοχής, κίνημα κατά κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού, κίνημα κατά των κάθε είδους ανισοτήτων, κίνημα πολιτικού, αλλά και κοινωνικού εθελοντισμού.

5. Η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής - Η Ελλάδα της ανάπτυξης. Το ΠΑΣΟΚ είναι να κίνημα ανάπτυξης που σέβεται και αναδεικνύει την αξία της εργασίας.

6. Ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι κίνημα ευρωπαϊκής ευθύνης, κίνημα υπεύθυνης στάσης απέναντι στις επείγουσες προκλήσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

7. Οικολογική ευαισθησία. Το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα περιβαλλοντικής ευθύνης, δηλαδή ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές.
www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: