Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ειναι ανίκανη η τρικοματική κυβέρνηση, ή ανοίγει πόρτες;

Ισραηλινό ενδιαφέρον για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων στα Χανιά
Η ενημέρωση για τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα Χανιά, στο πλαίσιο τής προσπάθειας που καταβάλλουν για αναζήτηση λύσεων για τη χώρα τους, ήταν ο σκοπός της επίσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα, στο δήμο Χανίων και στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ), μέλη τής αντιπροσωπείας τού Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων τού Τελ - Αβίβ, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο τής πόλης και πρόεδρο τού Φορέα, Doron Sapin, και τον οικονομικό διευθυντή, Amos Rabin.
Οι δύο Ισραηλινοί συνοδεύονταν από τον επιστημονικό συνεργάτη και πρόεδρο της Τεχνικής Επιστημονικής Επιτροπής του Διεθνούς Οργανισμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ISWA), Αντώνη Μαυρόπουλο.
Η περιοχή του Τελ - Αβίβ αντιμετωπίζει προβλήματα στην επεξεργασία των απορριμμάτων, πριν την υγειονομική ταφή, και για το σκοπό αυτό έγινε ξενάγηση στο εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου τα μέλη της ξένης αντιπροσωπείας ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του.
Η αντιπροσωπεία τού Τελ - Αβίβ, συναντήθηκε με το δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ, Βασίλη Καστρινάκη και στελέχη τής επιχείρησης.
Ο πρόεδρος τής ΔΕΔΙΣΑ, ανέφερε στη διάρκεια ξενάγησης ότι «ο σχεδιασμός, η τεχνολογία και οι τεχνικές διαχείρισης τού ΧΥΤΑ έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και η εξέλιξη συνεχίζεται, με κύριο στόχο να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος από τη διασπορά των απορριμμάτων, καθώς και οι οσμές, αφού κατά την υγειονομική ταφή, τα απορρίμματα διαστρώνονται, συμπιέζονται, και στο τέλος της ημέρας σκεπάζονται με αδρανές υλικό (χώμα, μπάζα)».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε η αντιπροσωπεία τού Τελ - Αβίβ και για το πρόγραμμα καθαριότητας «πόρτα – πόρτα», που εφαρμόζεται στην παλαιά πόλη των Χανίων και στην περιοχή της δημοτικής αγοράς.
Ο κ. Doron Sapin επισήμανε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών και προσκάλεσε τόσο τη δημοτική αρχή των Χανίων, όσο και τη ΔΕΔΙΣΑ, να επισκεφτούν το Τελ – Αβίβ, με στόχο την ενδυνάμωση τής δικτύωσης και της ανάπτυξης συνεργιών στον τομέα τής διαχείρισης των απορριμμάτων.

www.cna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: