Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ούτε ευρώ στους ανέργους από την εισφορά αλληλεγγύης. Για ψαχτείτε εκεί στην τρικοματική!

Ο ΟΑΕΔ δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τα 600 εκατ. που έχουν συγκεντρωθεί από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που παρακρατείται τα τελευταία δύο χρόνια από τους μισθούς πολιτών υπέρ των ανέργων, αναφέρει σε επιστολή του στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους ο διοικητής του Οργανισμού, Ηλίας Κικίλιας.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ανεπίσημη έκθεση του ΟΑΕΔ, που απευθύνεται προς αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, αναφέρει: «Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού, αποδίδει σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς αυτής».

Γεγονός που επιβεβαίωσε και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα: «Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Από εκεί και πέρα, το πώς η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας».
Σύμφωνα με τον κ.Κικίλια, «ο ΟΑΕΔ επιχορηγείται με 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία καλύπτουν την πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας». Το ποσό αυτό, όμως, δίνεται ούτως ή άλλως στον Οργανισμό Απασχόλησης.
Σημειώνεται ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 38, νόμος 3986/2011, και υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, καθώς επίσης και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων/Οργανισμών, των ΝΠΙΔ αλλά και των τραπεζών.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: