Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Και πριν απ όλα γιατι δεν βάζετε χέρι στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στα πολιτικά γραφεία και το Υπουργείο σας;

«Θα δούμε την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών μαζί με το σύστημα επανατοποθέτησης τους», δήλωσε ο υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

«Εάν χρειασθεί σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία να βάλουν οι εκπαιδευτικοί μας πλάτη για μία ή δύο ώρες, νομίζω ότι θα το κάνουν. Αλλά όλα αυτά θα τα δούμε συνολικά. Θα τα δούμε μαζί με τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όσον αφορά στο σύστημα επανατοποθέτησης των εκπαιδευτικών μας για να μειώσουμε το φαινόμενο, να έχουμε υπεράριθμους σε μία περιοχή και ελλείψεις σε μία άλλη», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στο ραδιόφωνο του «Άλφα 9,89».
Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στη φάση της δημιουργίας ψηφιακού συστήματος με το οποίο γίνεται καταγραφή εκπαιδευτικών, μαθητών και ωραρίου προγράμματος. Μέσα από αυτό θα διαπιστώσει πού και ποια είναι τα πραγματικά κενά σε όλη τη χώρα.
Όταν όλα αυτά ολοκληρωθούν, τότε θα μειωθούν στο μέγιστο δυνατό τα εκπαιδευτικά κενά και είναι ενδεχόμενο να αυξηθεί μία ή δύο ώρες το ωράριο.
Πριν όμως γίνουν και ολοκληρωθούν όλες αυτές οι ενέργειες, όπως εκτιμάται από το υπουργείο, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί καμία αύξηση ωραρίου.
www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: