Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Αυξάνονται τα στελέχη που διαφωνούν με τον «εναγκαλισμό» Κουβέλη - Σαμαρά

Ξεκομμένος από την βάση του κόμματος του αναπαύεται στην «πολιτική αγκαλιά» του Αντ. Σαμαρά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Κάθε τόσο δίνει εντολή για κάποια διαρροή που τον εμφανίζει να διαφωνεί με τα όσα διατάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Όμως όπως φαίνεται τα ψέματα τελειώνουν...
Ένα βήμα πριν από την απόλυτη διάλυση βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν οι μεγάλοι εκδοτικοί μηχανισμοί που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση να δείξουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα από τον εναγκαλισμό του κόμματος του Φώτη Κουβέλη με την ΝΔ του Αντ. Σαμαρά.
Πληθαίνουν μέρα με την ημέρα τα στελέχη τα οποία διαφωνούν με το δόγμα νόμος και τάξη του Αντ. Σαμαρά και του Νίκου Δένδια καθώς και με την πολιτική επιστράτευση των απεργών. 

«Από προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθεροτυπίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών έχουμε φτάσει στο σημείο να στηρίζουμε την πιο σκληρή κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση λένε στελέχη της ΔΗΜΑΡ που δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους για την ταύτιση του κόμματος τους με όσα συμβαίνουν.
Όπως έλεγαν η κατ αρχήν ιδέα να στηριχτεί η κυβέρνηση Σαμαρά για να μην χρεοκοπήσει η χώρα είχε άλλο περιεχόμενο και άλλη λογική. «Αποδεδειγμένα τα νούμερα δεν βγαίνουν οι άνθρωποι υποφέρουν και η κυβέρνηση διολισθαίνει σε μεγαλύτερο αυταρχισμό».
Τα ίδια στελέχη ισχυρίζονται ότι έφτασε η ώρα η ΔΗΜΑΡ να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά αφήνοντας πίσω υποκριτικές διαρροές για δήθεν διαφωνίες. Λένε μάλιστα ότι ο νεαρός και άπειρος εκπρόσωπος τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο κόμμα τους αφού ταυτιζόμενος με φιλελεύθερες απόψεις για προσωπικούς λόγους συντάσσεται όλο και περισσότερο με την δεξιά προπαγάνδα.
Έφεραν σαν παράδειγμα μάλιστα τα όσα είπε το τελευταίο διάστημα για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βεγγέλη Διαμαντόπουλο και Στάθη Παναγούλη λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η ΔΗΜΑΡ να εμπλέκεται στην αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ. Την στιγμή μάλιστα που κάποια ιστορικά στελέχη εμφανίζονται να κάνουν άνοιγμα προς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας μάλιστα και για εκλογική συνεργασία.
Την ίδια στιγμή την οργή κορυφαίων στελεχών έχει προκαλέσει η στήριξη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τα όσα είπε για τη πενταετία Καραμανλή από τον ίδιο τον Φώτη Κουβέλη αλλά και τον εκπρόσωπο του Ανδρέα Παπαδόπουλο.
«Έχουμε φτάσει να μετέχουμε στα εσωτερικά ξεκαθαρίσματα της ΝΔ σχολίαζαν πικρόχολα στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην Βουλή. Σε λίγο ο κύριος Παπαδόπουλος θα πάρει την θέση του Σίμου Κεδίκογλου γιατί τουιτάρι πιο γρήγορα τις θέσεις του Αντ. Σαμαρά».
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η σιωπή της ΔΗΜΑΡ –δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση – για την επιστράτευση των ναυτεργατών, παρά το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης στην αρχή της εβδομάδας είχε πει ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου.
Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που κάνουν κρητική στον πρόεδρο τους αλλά και στην ηγετική ομάδα που άκριτα στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά αναφέρονται και σε κάποιες ακραίες θέσεις που έχει εκφράσει το τελευταίο διάστημα ο Γρηγόρης Ψαριανός για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και για την τυφλή τήρηση του μνημονίου.
«Ο Γρηγόρης ανταγωνίζεται τον Άδωνη Γεωργιάδη με όσα λέει μνημονίου. Έχει γίνει βασιλικότερος του βασιλέως» έλεγαν με νόημα οι σύντροφοι του.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: