Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα κυβερνητική γκάφα ολκής που μπορεί να μας κοστίσει € 1,14 δις

Η Ελλάδα έχει γυρίσει την πλάτη σε κονδύλια ύψους 1,14 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά διαρθρωτικά προγράμματα της περιόδου 2000- 2006 που δεν αξιοποιήθηκαν. Το αποκάλυψε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν, ο οποίος επεσήμανε ότι η χώρα μας μπορεί να τα ανακτήσει.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche», ο κ. Χαν επισημαίνει ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει επιμήκυνση της σχετικής προθεσμίας η οποία εκπνέει στο τέλος του έτους.

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι τα χρήματα δεν θα πρέπει να διοχετευθούν στην εξυγίανση των δημοσιονομικών, αλλά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Δισεκατομμύρια πόρων παραμένουν στα κοινοτικά ταμεία στα αζήτητα από την Ελλάδα, όπως άλλωστε δημόσια περιουσία αφήνεται ανεκμετάλλευτη να σαπίζει…Το κακό είναι ότι οι αναπτυξιακοί πόροι κατασπαταλώνται στην επιδότηση θέσεων εργασίας ανέργων, και δεν χρησιμοποιούνται για νέες μονάδες που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Το να μιλάμε απλώς για ανταγωνιστικότητα δεν αλλάζει τα πράγματα. Η ανταγωνιστικότητα παραμένει χαμηλή λόγω του περιβάλλοντος που έχει δημιουργήσει το χρεοκοπημένο κράτος που κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη.

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: