Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πρεμιέρα για το ηλεκτρονικό παράβολο στις 23 Σεπτεμβρίου

Το ηλεκτρονικό παράβολο μπαίνει στις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών. Από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου η έκδοση αδειών οδήγησης και κάρτας ψηφιακού ταχογράφου θα μπορεί να γίνεται με τη χρήση και ηλεκτρονικού παραβόλου. 
Για την αγορά του e-παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (www.gsis.gr), επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και όλες τις επιχειρήσεις, χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η διαδικασία περιλαμβάνει:
- Δημιουργία παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.
- Πληρωμή παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του ηλεκτρονικού παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, με τον «κωδικό παραβόλου».
- Κατάθεση παραβόλου στην Υπηρεσία: Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει το ηλεκτρονικό παράβολο στην Υπηρεσία και στη συνέχεια, ο υπάλληλος της Υπηρεσίας, θα κάνει τον έλεγχο.

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: