Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τι τέξεται η επιούσα




Δελτίο Τύπου

Σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 2013, με την πρώτη φθινοπωρινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης, εισερχόμαστε στο τελευταίο τέταρτο της δημοτικής περιόδου 2010-2014.

Ο χρόνος που υπολείπεται έως τις εκλογές του Μαΐου του 2014 θα σημαδευτεί από την περαιτέρω υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση της Τ.Α., με μείωση στις κρατικές μεταβιβάσεις για τακτικές δαπάνες και επενδύσεις κατά τουλάχιστον 160 εκατ. ευρώ το 2014, μετά τα 50 εκατ. ευρώ το 2013, με μείωση επιδοτήσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους κατά 50 εκατ. ευρώ το 2014, μετά τα 10 εκατ. ευρώ το 2013, και με μείωση κατά 110 εκατ. ευρώ το 2014 από τη ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση για τους ΟΤΑ), μετά τα 40 εκατ. ευρώ το 2013. Όλα αυτά, σύμφωνα με τις επιταγές του τελευταίου μνημονίου που καταδικάζουμε απερίφραστα και μένει να δούμε τι θα γίνει τελικά.
Το σφιχτό δημοσιονομικό περιβάλλον και η άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες θα αποτελέσουν μέρος του μέτρου βάσει του οποίου θα κριθούν από το εκλογικό σώμα οι πάντες, ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι παρατάξεις, οι συλλογικοί φορείς, είτε ανήκουν στο συνταγματικό τόξο είτε όχι.
Καθένας μας δυο πήρας (σακούλια) φέρει: ένα με όσα έκανε στο παρελθόν και ένα αδειανό που θα το γεμίσει με τις μελλοντικές πράξεις του. Οι πολίτες θα κρίνουν τα έργα και τις ημέρες ενός εκάστου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα διαφανούν οι προθέσεις όλων, αν δεν έχουν ήδη διαφανεί, ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσουν στα μείζονα, και ίσως διαμορφωθούν νέοι συσχετισμοί, αν οι φερόμενοι ως δυσανασχετούντες επιδείξουν εγκαίρως πολιτικό θάρρος και δεν περιμένουν, ως συνήθως, την τελευταία ώρα, μέχρι να κάτσει η μπίλια.   
Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία (ΔΗΜ.Ο.Σ.), που εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης από τη δημοτική σύμβουλο Βασιλική Νούτσου, συναντά από ιδρύσεώς της τους συνοδοιπόρους της μέσα από τις καθημερινές μάχες για την κοινωνία, στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο συνδυασμός μας έδωσε το παράδειγμα με την εναλλαγή των στελεχών του ψηφοδελτίου του στα αιρετά αξιώματα. Ο εκάστοτε εκπρόσωπός μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη και οι φίλοι της δημοτικής παράταξης, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, το περιβάλλον, τη διαμόρφωση όρων κοινωνικής αλληλεγγύης και τη θεσμοθέτηση κανόνων συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.

«Μεγαλώνουμε» αξιακά, δεν «φουσκώνουμε» καιροσκοπικά

Βάσει των αρχών μας, αποκλείονται όσοι έχουν υπηρετήσει με διάθεση λαφυραγωγού το χρεοκοπημένο μοντέλο που οδήγησε τη χώρα μας στην καταστροφή με τις ευλογίες του πολιτικού κατεστημένου, όσοι ακολουθούν το ρεύμα με καιροσκοπική επιδεξιότητα και ευελιξία, όσοι εμφορούνται από αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές ιδέες και όσοι πιστεύουν ότι ο σεχταρισμός, ο βοναπαρτισμός και ο φαβοριτισμός έχουν θέση ανάμεσά μας.
Οι στέρεες συνεργασίες που επιδιώκουμε προκύπτουν από δυνάμεις και προσωπικότητες που συναντώνται στις καθημερινές μάχες στην κοινωνία και στους θεσμούς. Τα διαπιστευτήρια του καθενός είναι κυρίως η θέση που εκφράζει σταθερά και με παρρησία στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα θεσμικά όργανα, στα συλλογικά μορφώματα και δευτερευόντως στα πάσης φύσεως ΜΜΕ.
Απευθυνόμαστε σε δραστήριους συμπολίτες που δεν συνδέουν τη συλλογική προσπάθεια με την προσωπική καταξίωση και την κομματική λογική.
Ειδικά στην Παλλήνη έγιναν στο παρελθόν πειράματα παραγοντισμού, με γνωστά αποτελέσματα.
Αναφέρουμε τα παραπάνω προς γνώση και συμμόρφωση, διότι όλοι θα κληθούμε να πάρουμε θέση απέναντι στα μελλούμενα (για τη δημοτική περίοδο 2014-2019), κυρίως για όσα προβλέπουν τα μνημόνια κι όσα θα φέρουν τα μελλοντικά…


Δεν υπάρχουν σχόλια: