Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Εκτός πραγματικότητας η δημοτική αρχή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία (ΔΗΜ.Ο.Σ.) καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο Παλλήνης προσωπικά για την τραγελαφική εικόνα που παρουσίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στη συνεδρίαση της 24/9/13.
Η δημοτική αρχή απέδειξε πανηγυρικά στους πολίτες ότι δεν μπορεί πια να διαχειριστεί επαρκώς τη λειτουργία της πόλης.
Δεν είναι μόνο οι προχειροδουλειές, όπως η ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων την τελευταία στιγμή πάνω σε ορισμένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Είναι πάνω απʼ όλα η πρωτοφανής ανεπάρκεια στη διαχείριση προβλημάτων, όπως τα επισκευαστικά των σχολείων, γεγονός που οδηγεί τους γονείς των μαθητών στην ανάγκη να διαμαρτύρονται για το αυτονόητο.

Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία είχε εγκαίρως ζητήσει, διά της ανακλητής εκπροσώπου της, δημοτικής συμβούλου κ. Βασιλικής Νούτσου, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα Παιδείας, όπου θα ετίθεντο συντεταγμένα οι προτεραιότητες εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Η δημοτική αρχή απέφυγε συστηματικά το δημοκρατικό και το αυτονόητο. Αντιθέτως κωλυσιέργησε και στα πιο απλά, με αποτέλεσμα εχθές να οδηγηθούμε στη δικαιολογημένη έκρηξη οργής των γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Δ.Ε. Παλλήνης.
Οι κακοί χειρισμοί της δημοτικής αρχής και η άρνησή της να κατονομάσει ανοιχτά αυτούς που ευθύνονται για την έλλειψη κονδυλίων, ενώ αυτή την έλλειψη επικαλείται εντός των θυρών, προκαλούν την κοινωνία των πολιτών. Έφτασε η ώρα σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με προεξάρχουσα τη δημοτική αρχή, να καταγγείλει με ψήφισμα την κυβέρνηση για τη συστηματική υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την εγκληματική περικοπή δαπανών.
Έφτασε η ώρα η δημοτική αρχή να συνεργαστεί με τους συλλογικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, όχι επιλεκτικά και ψηφοθηρικά, αλλά με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων και την προοπτική της πόλης.
Τέλος, η πληροφορία ότι στο νεόδμητο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα υπάρχει τμήμα που αναζητεί τη στέγασή του σε τάξη, εντείνει τον προβληματισμό μας και απλώς ευχόμαστε ότι δεν έχουμε καλή πληροφόρηση.
25/09/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: