Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Δεν τίθεται θέμα μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ξεκαθαρίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα ότι το παραπάνω αποτελεί μια από τις επιδιώξεις της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης της τρόικας.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από τις αρχές Αυγούστου είχε ουσιαστικά αποκλείσει μείωση του ΕΦΚ, κλείνοντας το παράθυρο που είχε ανοίξει με δηλώσεις του ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. «Δεν είναι στο τραπέζι» μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, είχε πει στο Mega ο κ. Στουρνάρας. 

Παρόλα αυτά ο υπουργός είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές ως προς τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, παραδεχόμενος ότι πέρυσι σε μεγάλο ποσοστό δεν εισπράχθηκε. «Ίσως τα κριτήρια δεν ήταν σωστά, για αυτό και αρχίζουμε να το κοιταμε», είχε πει ο κ. Στουρνάρας.
Εξηγώντας γιατί αποκλείει μείωση του ΕΦΚ, ο υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει ότι οι φόροι στο πετρελαιο θέρμανσης και κίνησης είναι ίδιοι «για να πατάξουμε το λαθρεμπόριο». «Ο φόρος στο πετρέλαιο κίνησης είναι πολύ χαμηλός», πρόσθεσε, «δύσκολα βλέπω ουσιαστική μείωση στο πετρέλαιο θερμανσης, γιατί θα ξανανοιξει η πόρτα για το λαθρεμπόριο».
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: