Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς φυγαδεύουν τα λεφτά τους έξω οι Γερμανοί

Το ότι το Λιχνεστάιν και το Λουξεμβούργο, αλλά όχι μόνο είναι τα αγαπημένα καταφύγια για αδήλωτα εκατομμύρια και δισεκατομμύρια του γερμανικού κεφαλαίου ήταν γνωστό. Αυτό που δεν ήταν ευρέως γνωστό είναι ότι οι απλοί Γερμανοί βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία και μάλιστα κρυμμένα στα εσώρουχά τους ή μέσα σε κέικ.
Οι Γερμανοί αποτελούν την μεγαλύτερη ομάδα τουριστών στην Ελβετία και η εύκολη πρόσβαση στη χώρα, σημαίνει εύκολη πρόσβαση στις τράπεζες. Όσοι είχαν χρήματα σε ελβετικές τράπεζες είναι τρομοκρατημένοι, καθώς αυτές βρίσκονται στο στόχαστρο ελέγχων για φοροδιαφυγή.
Πέρυσι οι τελωνειακές αρχές «έπιασαν» 20 εκατομμύρια ευρώ. Στην βαυαρική πόλη Λίνταου, όπου ένας άνδρας βρέθηκε να κρύβει 25.000 ευρώ σε ένα μεγάλο κέικ, περίπου 2 εκ. ευρώ εντοπίστηκαν με τον τρόπο αυτό πέρυσι. Οι τελωνειακοί διηγούνται κι άλλες απίστευτες ιστορίες: Μία 72χρονη φορούσε έναν κορσέ στον οποίο είχε βάλει 150.000 ευρώ.
Σε μία άλλη περίπτωση ένας άνδρας φορούσε δύο πάνες ακράτειας και ανάμεσά τους είχε κρύψει 140.000 ευρώ. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έκρυβε χρήματα στα παπούτσια τους, ενώ σε μια άλλη περίπτωση είχαν κρύβει χρήματα σε μπαταρία αυτοκινήτου.

Από το 2010 περισσότερες από 36.000 αιτήσεις για φορολογική αμνηστία έχουν υποβληθεί ενώ όσοι δεν θέλουν να δηλώσουν τα χρήματά τους, είναι έτοιμοι να παραβιάσουν τον νόμο που προβλέπει ότι ποσά άνω των 10.000 ευρώ πρέπει να δηλώνονται στα σημεία ελέγχου, στα σύνορα.
rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: